LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Groen licht voor watersportcentrum in Bastion

Dinsdag 23 November 2021 | reacties 0
watersportcentrumbastion

De lichten staan op groen voor de plannen voor het Watersportcentrum Nijmegen, dat gevestigd gaat worden in het Bastion. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan vastgesteld, de vijf watersportverenigingen die hier gehuisvest worden zijn akkoord met de gezamenlijke plannen, de vergunning voor alle activiteiten zijn verleend. De bouw in en rondom het Bastion start begin december. De planning is dat in de zomer van 2022 het Watersportcentrum Nijmegen gereed is.

 

Er komen vijf watersportverenigingen in het Bastion:

  • N.S.R.V. Phocas (roeien)
  • de Nijmeegse Reddingsbrigade,
  • NSSV Aeolus (surfen)
  • N.S.Z.V. De Loefbijter (zeilen)
  • N.S.K.V. De Batavier (kanoën)

 

Bastion

Het Bastion is de ruimte die gebouwd is onder de Verlengde Waalbrug, op het eiland Veur Lent. In het Bastion zelf komt primair de opslag van het materiaal, de boten en de masten. Daarnaast komen en een indoor roeibak, een finessruimte, een werkplaats, een clubhuis voor Phocas en de Batavier, een EHBO-ruimte en kleedlokalen. Buiten wordt gezorgd voor parkeerplaatsen voor auto’s en stallingsruimte voor fietsen.

 

Spiegelwaal

In de Spiegelwaal worden verschillende plekken aangewezen voor de watersportverenigingen. Zo komen er twee steigers, twee kanopolovelden, en een surfstrand. Er komt bovendien een kanoslalomparcours bij de ‘inlaat’, aan de oostzijde van de Spiegelwaal.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media