LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Groen licht voor nieuwbouw vmbo-leerlingen Citadel College

Woensdag 7 Februari 2018 | reacties 0
logo-citadelcollege

Het Citadel College krijgt een nieuw vmbo-schoolgebouw. Naar verwachting kan dit nieuwe gebouw in 2020 door vmbo-leerlingen in gebruik genomen worden. Op woensdag 7 februari tekenden wethouder onderwijs, Renske Helmer-Englebert en bestuurder Alliantie VO, Han Elbers, een overeenkomst voor het realiseren van dit nieuwe schoolgebouw. Het bestuur van het Citadel College is de bouwheer, eigenaar en beheerder van het gebouw. Met omwonenden wordt nog gesproken over de exacte locatie van de nieuwbouw.

 

Momenteel volgen 440 vmbo-basis- en -kaderleerlingen van het Citadel College onderwijs aan de Dijkstraat. Het nieuwe gebouw heeft straks plaats voor evenveel leerlingen. In 2012 is eerder de locatie Griftdijk geopend voor het vmbo-t, havo en vwo. Nu komt er een nieuwbouwlocatie voor de vmbo-basis en kaderleerlingen. 

 

Wethouder onderwijs Renske Helmer-Englebert: “Voor goed onderwijs heb je goede huisvesting nodig. Dit doen wij in samenwerking met de onderwijsbestuurders. Vandaag is de handtekening gezet en is er groen licht voor de vmbo-nieuwbouw in Noord."

Bestuurder Alliantie VO Han Elbers: ”Het Citadel College is blij met de nieuwbouw. Leerlingen en personeel zijn al bezig met het nadenken over de inrichting en aankleding van de school. Belangrijk is dat het gebouw duurzaam is en voldoet aan de eisen die het onderwijs van nu en de toekomst stelt."  

 

Voorafgaand aan het tekenen van de overeenkomst zijn 3 leerlingen uit klas 1 en 2 in gesprek geweest met de wethouder over hun wensen voor het nieuwe gebouw. De afgelopen maanden zijn ze met een student van de HAN bezig geweest om mee te denken over wat belangrijk is in een schoolgebouw. Rector Wouter Middendorp: “We vinden het belangrijk dat de leerlingen actief betrokken zijn bij het samenstellen en vormgeven van het nieuwe gebouw.” 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media