LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Feestelijke opening moestuin de Lentse Aarde

Donderdag 6 Maart 2014 | reacties 2
houtwal-lentse-aarde

Op vrijdag 14 maart is iedereen vanaf 15.00 uur welkom bij de feestelijke opening van moestuin de Lentse Aarde. Met de opening van de moestuin gaat een lang gekoesterde wens van meer dan 50 Lentenaren in vervulling. Vlakbij Smitjesland is een prachtige plek gevonden, waar in ieder geval de komende vijf jaar getuinierd mag worden. Wethouder Jan van der Meer zal bij de opening aanwezig zijn.


De afgelopen weken zijn de eerste moestuiniers aan de slag gegaan met de eerste activiteiten. Op het gras waar eerst de paarden liepen, zal de komende maanden een heus moestuincomplex worden gerealiseerd. Hier zal iedereen vervolgens zelf zijn tuintje maken. Ook de kinderen van basisschool het Talent doen hier enthousiast aan mee. Getuige het aantal aanmeldingen is de moestuin nu al een succes. Helaas kan nog niet iedereen meedoen omdat alle grond al vergeven is. Er wordt nu onderzocht of de moestuin kan worden uitgebreid zodat er ook voor de mensen op de wachtlijst snel een plekje zal zijn.
 

Tijdelijk anders

Voorzitter Fred Tank: “Om een burgerinitiatief zoals een moestuin uit de grond te krijgen was wel een lange adem nodig. Het kostte de nodige energie om toestemming te krijgen om één van de braakliggende terreinen te mogen gebruiken. Samen met de wijkraad en betrokken ambtenaren van de gemeente is het nu gelukt. En we zijn daar heel erg blij mee!”. De locatie waar de moestuin nu komt, is op de langere termijn bestemd voor woningbouw. De Gemeente Nijmegen heeft de grond nu tijdelijk een andere bestemming gegeven, waardoor er een moestuin mag komen.
 

Naam

De naam moestuin ‘de Lentse Aarde’ is overigens geheel democratisch gekozen door de leden en refereert  aan de ideeën van De Kleine Aarde. Dat is een biologische moestuin in Boxtel. Iedereen heeft er nu zin om zelf op een verantwoorde manier groente te gaan verbouwen. Alleen, of met het hele gezin. En gaat het voor sommigen alleen om de groente… voor anderen zal het zeker ook meespelen dat het ook heel gezellig zal zijn!
 

Opening

Kom langs op de opening, en proef de sfeer van moestuin de Lentse Aarde. Heb je zelf belangstelling voor een moestuin? Belangstelling kan kenbaar worden gemaakt maar voor nieuwe mensen is er momenteel helaas geen plek omdat alles al vergeven is. Wellicht is in de toekomst iets mogelijk. Je kunt je melden via moestuinlent@gmail.com.

 

Bron: persbericht Lentse Aarde, 5 maart 2014

« Terug naar het overzicht

Reacties

Johan Tetteroo (zondag 16 maart 2014)

Goede dag, Ik zou graag op de wachtlijst komen voor een stukje tuin. Bij wie kan ik me hiervoor aanmeleden. Heeft U contactgegevens? Mvg, Johan Tetteroo

Redactie waalsprong.nl (woensdag 19 maart 2014)

Geachte heer Tetteroo, wellicht is het aan uw aandacht ontsnapt? Onderaan in het nieuwsbericht staat een link naar een e-mailadres: moestuinlent@gmail.com.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media