LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eerste van 4500 Gelderse laadpalen geplaatst in Lent

Donderdag 20 September 2018 | reacties 0
plaatsen-laadpaal-lent2

Op zondag 16 september heeft wethouder Tiemens de Nijmeegse Europese Mobiliteitsweek in Lent afgetrapt. Dit deed zij met de opening van de eerste Gelderse laadpaal van een nieuwe laadpalenovereenkomst voor 4500 nieuwe laadpunten in Gelderland. Als European Green Capital wil Nijmegen duurzame mobiliteit onder de aandacht brengen.

 

Laadpaal

Omdat elektrisch vervoer de komende jaren enorm zal groeien, heeft Provincie Gelderland samen met de Provincie Overijssel na een aanbesteding afspraken gemaakt met het bedrijf Ecotap dat samen met het bedrijf Allego de fabricage, plaatsing en het beheer van laadpalen op zich zal nemen. Gebruikers van deze nieuwe laadpalen betalen op dit moment de laagste prijs van Europa.

 

Elektrisch rijden krijgt in de provincies een enorme impuls met de aanleg van 4500 nieuwe laadpunten. Voor Nijmegen is de verwachting dat er in 2020 misschien wel 280 laadpalen nodig kunnen zijn. Op dit moment wordt er flink geïnvesteerd in extra laadpalen. In Nijmegen staan momenteel 65 laadpalen.

 

Gemeente Nijmegen laat laadpalen plaatsen op aanvraag uit de stad. Niet alleen bewoners met een E-auto maar ook forenzen kunnen een aanvraag doen. Een mooie uitdaging voor E-rijdend Nijmegen om de stad te voorzien van voldoende laadpalen. Nijmegen heeft de eer om de eerste laadpaal van deze aanbesteding in Gelderland te openen.

 

Deelauto’s

Het plaatsen van de eerste laadpaal is gecombineerd met het startschot voor een elektrische deelauto challenge waarbij deelnemers één week gaan proeven aan zowel het elektrisch rijden als het gebruik van een deelauto. Een mooi voorbeeld van toekomstige en duurzame mobiliteit. Zo’n 40 bewoners van woongemeenschap het Eikpunt hebben zich hiervoor opgegeven. Een deel van die bewoners zal een week lang proberen de eigen auto te laten staan en gebruik te maken van fiets, openbaar vervoer én de elektrische deelauto.

De challenge is een samenwerking tussen Green Cross Nederland, OnzeAuto, WeGo, Europese Mobiliteitsweek Nijmegen en Nijmegen European Green Capital 2018.

 

Heatmap autodelen

Ook wordt er nog een heatmap autodelen gepresenteerd waarop je kunt zien heeft welke straten en buurten in Nijmegen het meest kansrijk zijn om deelautosystemen te realiseren. Deze analyse is gemaakt op basis van openbaar beschikbare kenmerken van de buurt en biedt een mooie aanleiding om met bewoners in gesprek te gaan over autodelen.

 

plaatsinglaadpalenlent2plaatsinglaadpalenlent3

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media