LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Citadel College start met nieuwbouw in Lent

Woensdag 30 Maart 2011 | reacties 0
Op 30 maart vierde het Citadel College de start bouw van een gloednieuwe onderkomen aan de Graaf Alardsingel in Lent. Wethouder Hannie Kunst was er bij. Als alles volgens plan verloopt, opent de school in augustus 2012 de deuren voor de leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw is een dependance van het huidige pand aan de Dijkstraat. Het biedt plaats aan duizend Vmbo-TL-leerlingen, Havo- en Vwo-leerlingen. Leerlingen van het Vmbo-beroepsgericht onderwijs blijven voorlopig op de huidige lokatie zitten.
 
Jasje
Artist impression van het nieuwe pand van het Citadel Collega aan de Graaf Alardsingel Drie jaar geleden startte de school in Lent met 77 leerlingen. Vandaag de dag zijn het er al 425. Schatting van rector Karel de Waal is, dat het er over twee jaar zo’n 650 zijn, en op lange termijn zelfs tussen de 1100 en 1400. Het huidige pand aan de Dijkstraat zit met het huidige leerlingenaantal aan het plafond van de mogelijkheden. Nieuwbouw is dus noodzakelijk, zeker als je bedenkt dat een grote groep basisschoolleerlingen uit Lent en Oosterhout naar het Citadel College komt.’ 
               
Meedenken
Sinds 2007 hebben De Waal en een aantal van zijn collega’s samen met de gemeente Nijmegen hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwbouwplannen. Personeelsleden en een delegatie van de leerlingen mochten meedenken over de inrichting, gebruik van materialen en kleuren. Het nieuwe pand lijkt qua architectuur in niets op het huidige pand aan de Dijkstraat. Of beter: in bijna niets. Gestreefd wordt om het kleinschalige karakter van de huidige school te behouden. Het idee is om het gebouw op te delen in een speciale junior- en bovenbouwafdeling.
 
Modern en duurzaam
Het Citadel College-nieuwe-stijl is voorzien van de meest moderne voorzieningen. Zo zijn er bijvoorbeeld de onderzoek- en ontwerpafdeling met onder meer een kunstatelier, ruimtes voor muziek, toneel en drama, proeflokalen en een geluids- en filmstudio. Ook komt er een mediabibliotheek waar leerlingen rustig kunnen werken. Uiteraard ontbreekt het niet aan de allerlaatste snufjes op ICT-gebied. Verder is het vooral een duurzaam gebouw, met onder meer een koude- en warmteopslagsysteem, zonnepanelen, klimaatbeheersing en energiezuinige verlichting. Het nieuwe pand ligt pal naast de sporthal, die ook door de school gebruikt zal worden.
« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media