LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouwrijp maken zuidelijk deel Laauwik

Maandag 21 Februari 2011 | reacties 0

Binnenkort start GEM Waalsprong met de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het zuidelijk deel van Laauwik. Om die reden wordt de zogenaamde Doorsteek nu verlegd.

In Laauwik staat voor ieder wat wils op het menuMet het bouwrijp maken en straks het bouwen in het zuidelijk deel van Laauwik ontkomen we er niet aan dat een deel van de wijk, waaronder de Visveldsestraat, te maken krijgt met bouwverkeer. Met een wijk in aanbouw is deze tijdelijke overlast helaas onvermijdelijk. GEM Waalsprong streeft naar een zo veilig mogelijke situatie daar waar bouwverkeer en bewonersverkeer elkaar ontmoeten.

 

Doorsteek gegarandeerd
Om de veilige fietsroute van en naar de scholen, de Doorsteek, te handhaven, wordt deze verplaatst. Deze nieuwe Doorsteek, die ook een tijdelijk karakter heeft, komt iets zuidelijker te liggen. De bestaande Doorsteek wordt uiteraard pas opengebroken als de alternatieve Doorsteek toegankelijk is. Naar verwachting is de nieuwe Doorsteek in de eerste week van maart klaar.

Laauwik verkeersstructuur Definitieve situatie
Als de wijk Laauwik helemaal klaar is, rond 2013/14, zijn er nieuwe straten en routes naar de scholen. De Doorsteek bestaat dan niet meer. De Visveldsestraat maakt dan samen met het Notenlaantje onderdeel uit van het RijnWaalpad, de snelle fietsverbinding tussen Arnhem en Nijmegen.

 

Bouwverkeer
Mogelijk heeft u al bouwverkeer gesignaleerd. Het meeste bouwverkeer rijdt via de Vrouwe Udasingel het gebied in maar het is onvermijdelijk dat bouwverkeer ook op de Visveldsestraat en door de wijk rijdt. Dit wordt uiteraard tot een minimum beperkt.

 

Bouwplannen en voortgang
In het zuidelijk deel van Laauwik wordt vanaf september 2011 gebouwd. Woningcorporatie Talis bijt daar het spits af. In Laauwik-Noord gaat de bouw op hele korte termijn van start.

 

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de directievoerder van GEM Waalsprong, Bert Vermeulen, te bereiken op 06-20426659 (aanwezig op ma/wo/do in de ochtend). Wij vragen uw begrip voor de overlast die u mogelijk ervaart tijdens de werkzaamheden.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media