LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw voor tijdelijke winkel Jan Linders start nog deze week

Maandag 6 Februari 2017 | reacties 0
janlinders1

Met vliegende vaart is de afgelopen weken gewerkt aan plannen voor een tijdelijke Jan Linders Supermarkt, die bewoners van Lent weer het gemak van ‘boodschappen halen om de hoek’ moet gaan bieden. De vergunningen zijn verleend en de aannemer start al deze week met werkzaamheden. In maart moet de tijdelijke winkel haar deuren openen.

 

Na verkenning van verschillende mogelijkheden was de keuze vorige maand al snel gemaakt voor een locatie dicht bij het oorspronkelijke pand aan de Frankrijkstraat.  Voor de tijdelijke winkel wordt een deel van de watergang aan de Frankrijkstraat overdekt, zodat daarboven een winkel met vloeroppervlak van 1500 m2 gerealiseerd worden. Er is voor deze locatie onder andere gekozen omdat de bestaande parkeerplaats voldoende ruimte biedt voor het winkelend publiek.

 

Eind maart open

De bouw van het tijdelijke pand, de inrichting en de bevoorrading moeten in minder dan twee maanden gerealiseerd zijn. Als alles meewerkt, zal de winkel eind maart al open zijn. Intussen zijn verschillende initiatieven op gang gekomen tussen bewoners van Lent om samen met of voor elkaar boodschappen te halen in supermarkten in de omgeving. Ook heeft Jan Linders een pendeldienst opgezet voor mensen die niet beschikken over een auto.

 

Bouw

De bouw zal vooral in de eerste weken gepaard gaan met intensief verkeer. De aannemer van Jan Linders Supermarkten overlegt met de gemeente Nijmegen over de aanvoer van het bouwverkeer. Dit kan zowel via de zg. noordelijke bouwroute/Frankrijkstraat  als via de Vrouwe Udasingel/Frankrijkstraat  plaatsvinden. Uiteraard wordt daarin aangedrongen op veiligheid. Wij vragen echter ook andere verkeersdeelnemers om oplettendheid en begrip, en eventueel extra begeleiding van kinderen.

 

Brand
Op oudejaarsavond brak bij de supermarkt in Lent brand uit, met grote gevolgen. Niet alleen de winkel werd getroffen, ook enkele bovenliggende appartementen zijn door brand, rook en roet ernstig beschadigd. Het hoofdkantoor van Jan Linders Supermarkten werkt sinds begin januari samen met de gemeente aan een tijdelijke supermarkt. Intussen wordt ook volop gewerkt aan het herstel van de door brand verwoeste winkel en appartementen. Verwachting is dat het herstel nog tot en met dit najaar zal duren.

 

Lees ook het voorgaande bericht over de tijdelijke winkel van Jan Linders in Lent .

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media