LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Ambities voor woningbouw in Vossenpels Noord bekend

Woensdag 21 November 2018 | reacties 0
mogelijke-invullingen-buurtschap

Op dinsdag 20 november stelde het College van Burgemeester en Wethouders het ambitiedocument Vossenpels-Noord vast. In deze wijk in de Waalsprong worden zo’n 550 tot 650 woningen gebouwd. Een sterke, groene structuur in dit gebied versterkt de al aanwezige buurtschappen en realiseert nieuwe.

 

De woningen worden gebouwd in besloten gebiedjes, omgeven door groen en verbonden via groene routes. Er ontstaan verschillende woonsferen, ieder met een eigen karakter. Naast projectmatige woningbouwontwikkeling is er ruimte voor particulieren die zelf hun woning willen bouwen. Bovendien zijn er plannen voor in totaal ruim 100 woningen in de sociale huursector en middeldure huur.

 

De plannen voor deze nieuwe wijk zijn op hoofdlijnen vastgesteld in het zogenoemde Ambitiedocument, die nu door het college is vastgesteld. Het beschrijft de kaders voor de nieuwbouwplannen, die aansluiten bij het bestaande karakter van het gebied, met cultuur, groen en water als onderlegger. Verder is er aandacht voor mobiliteit en een goede verkeersafwikkeling waarbij bestaande drukke wegen zoveel mogelijk worden ontzien en er ruimte is voor fietsers en voetgangers.  

 

Planning

Wie wil wonen in Vossenpels-Noord moet nog even geduld hebben. De gemeente Nijmegen maakt het komende jaar een bestemmingsplan en stedenbouwkundige plannen worden verder uitgewerkt. Daarbij worden bewoners, organisaties en andere geïnteresseerden betrokken door middel van o.a. een klankbordgroep. Verwachting is dat vanaf 2022 kan worden gestart met de woningbouw.

 

Vossenpels-Noord

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media