LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Het eiland van Laauwik

 

Midden tussen de nieuwe wijken Visveld en Laauwik is een bijzondere woonlocatie ontwikkeld: het eiland van Laauwik. Omgeven door een brede watergang en direct grenzend aan de Lentse Plas. Een ruim park maakt het plaatje compleet. Met recht een bijzondere locatie te noemen.

 

Wonen aan het park, wonen aan het water? Het kan beide op het eiland van Laauwik. Het plan is omgeven door een singel en biedt aan de buitenzijde unieke locaties voor wonen met tuinen tot in het water. Met natuurlijk een lekker terras waar je optimaal van het water kunt genieten. Het ruime park biedt de andere kant van optimaal woongenot: wonen met zicht op een groene, natuurlijke omgeving, waar het lekker spelen en vertoeven is.

 

Park
Opvallend onderdeel van het stedenbouwkundig plan is het park, dat vanuit de zuidpunt naar het noorden de wijk in trekt. Het park vormt, samen met het Thermionpark in Laauwik en het park bij De Ster, een reeks van de groene parels in de wijk. De parken worden door middel van langzaamverkeersverbindingen met elkaar verbonden. De van oudsher aanwezige begraafplaats wordt daarbij als integraal onderdeel opgenomen in het park. Tien oude lindebomen kregen een plek in het park, en vormen al een indrukwekkende ruggengraat voor het groen. De bomen stonden op een andere locatie in Lent in de weg voor de realisatie van het project Ruimte voor de Rivier.

 

Wonen aan het water
De singel die het eiland omgeeft, staat in directe verbinding met de Lentse Plas. Deels worden de oevers ingezet als onderdeel van de tuinen, worden terrassen bij de woningen aangelegd. Deels is het onderdeel van de rijke groenstructuur van het eiland. De overzijde van het water krijgt een ruime, natuurlijke oever. Beter dan dit kunt u niet van deze waterrijke omgeving genieten!

 

de verwonderingBasisschool De Verwondering
In het zuidelijk deel van het eiland is basisschool De Verwondering een plek gekregen. De ruimte om de school, onderdeel van het park,  is ingezet als sport-, speel- en educatieplek waar natuurlijk spelen centraal staat. Zo staat de school in directe verbinding met haar omgeving.

 

Accenten in de wijk
In de wijk zijn vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen gerealiseerd. Naast het ruime groen en het waterrijke karakter vormen twee woontorens mooie bebouwingsaccenten in de wijk. Op de noordpunt bieden schitterend gelegen appartementen uitzicht op de plas. Aan de zuidzijde is een complex gerealiseerd, waarin zorgwoningen voor ouderen een plek hebben gekregen. 

 

Snel en veilig
U kunt uw woning op het eiland met de auto bereiken via drie ingangen: er zijn twee entrees vanaf de Frankrijkstraat, en één vanaf de Groot-Brittanniëstraat in de wijk Visveld. Er is geen doorgaand verkeer, en er geldt een snelheidsregime van 30 km per uur. Wel zo veilig voor u en uw kinderen. Het Notenlaantje heeft een centrale rol voor het eiland. Deze noord/zuid-as is een langzaamverkeersverbinding die onderdeel uitmaakt van het RijnWaalpad, een snelle fietsverbinding tussen Nijmegen en Arnhem. Maar het biedt tevens een snelle verbinding naar de vele voorzieningen die het dorp Lent biedt en naar de weidse uitzichten van de Lentse Plas. Maar er zijn natuurlijk ook  voldoende oost-westverbindingen over het water naar de overige woonbuurten. Dus of u nu per auto of per fiets gaat: de verbindingen brengen u snel en veilig naar alle voorzieningen in de omgeving.

 

Uitkijktoren

In de noordpunt van het eiland staat een tijdelijke uitkijktoren. Geheel opgebouwd uit duurzame materialen, door jongeren die ervaring wilden opdoen in de bouwsector. De toren biedt een mooi uitzicht over het eiland. 

 

Openbaar vervoer dichtbij

Voor het openbaar vervoer in Lent hoeft u niet ver te zoeken: het NS-station Nijmegen-Lent ligt dichtbij. En ook is Nijmegen centrum en de regio via verschillende buslijnen goed te bereiken. 

 

Voorzieningen
Natuurlijk ontbreekt het in de omgeving van deze wijk niet aan moderne voorzieningen. De supermarkt is op loopafstand, net als de vele eerstelijns gezondheidsvoorzieningen die gevestigd zijn in Thermion. En wist u dat Lent beschikt over een rijk verenigingsleven en een groot aantal sportverenigingen? U kunt uw sportieve hart onder andere ophalen in het nieuwe sportpark Vossenpels. Lent beschikt over verschillende basisscholen én een middelbare school. Zo zijn alle voorzieningen binnen handbereik. En voor een gezellig avondje uit of winkelen bent u natuurlijk zó in de binnenstad van Nijmegen! Alle voorzieningen in de Waalsprong vindt u ook op de voorzieningenkaart

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media