LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Het eiland van Laauwik

 

Midden tussen de nieuwe wijken Visveld en Laauwik wordt een bijzondere woonlocatie ontwikkeld: het eiland van Laauwik. Omgeven door een brede watergang en direct grenzend aan de Lentse Plas. Een ruim park maakt het plaatje compleet. Met recht een bijzondere locatie te noemen.

 

Wonen aan het park, wonen aan het water? Het kan beide op het eiland van Laauwik. Het plan is omgeven door een singel en biedt aan de buitenzijde unieke locaties voor wonen met tuinen tot in het water. Met natuurlijk een lekker terras waar je optimaal van het water kunt genieten. Het ruime park biedt de andere kant van optimaal woongenot: wonen met zicht op een groene, natuurlijke omgeving, waar het lekker spelen en vertoeven is.

 

Park
Opvallend onderdeel van het stedenbouwkundig plan is het park, dat vanuit de zuidpunt naar het noorden de wijk in trekt. Het park vormt, samen met het Thermionpark in Laauwik en het park bij De Ster, een reeks van de groene parels in de wijk. De parken worden door middel van langzaamverkeersverbindingen met elkaar verbonden. De van oudsher aanwezige begraafplaats wordt  daarbij als integraal onderdeel opgenomen in het park. Tien oude lindebomen kregen al een plek in het nog aan te leggen park, en vormen al een indrukwekkende ruggengraat voor het aan te leggen groen. De bomen stonden op een andere locatie in Lent in de weg voor de realisatie van het project Ruimte voor de Rivier.

 

Wonen aan het water
De singel die het eiland omgeeft, staat in directe verbinding met de Lentse Plas. Deels worden de oevers ingezet als onderdeel van de tuinen, worden terrassen bij de woningen aangelegd. Deels is het onderdeel van de rijke groenstructuur van het eiland. De overzijde van het water krijgt een ruime, natuurlijke oever. Beter dan dit kunt u niet van deze waterrijke omgeving genieten!

 

Basisschool De Verwondering
In het zuidelijk deel van het eiland wordt ook een nieuwe basisschool gebouwd. De Verwondering heeft vanaf het schooljaar 2013/2014 een tijdelijk onderkomen, maar zal in het schooljaar daarop haar deuren openen van een gloednieuw gebouw. De ruimte om de school, onderdeel van het park,  wordt ingezet als sport-, speel- en educatieplek waar natuurlijk spelen centraal staat. Zo staat de school in directe verbinding met haar omgeving.

 

Accenten in de wijk
In de wijk komen vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen. Naast het ruime groen en het waterrijke karakter vormen twee woontorens mooie bebouwingsaccenten in de wijk. Op de noordpunt bieden schitterend gelegen appartementen straks uitzicht op de plas. Aan de zuidzijde wordt een complex gerealiseerd, waarin waarschijnlijk zorgwoningen voor ouderen een plek krijgen. Een derde locatie voor hogere bebouwing wordt gereserveerd op een derde locatie, eveneens in de zuidpunt. De plannen daarvoor zijn nog niet ontworpen.

 

Snel en veilig
U kunt uw woning op het eiland met de auto bereiken via drie ingangen: er zijn twee entrees vanaf de Frankrijkstraat, en één vanaf de Groot-Brittanniëstraat in de wijk Visveld. Er is geen doorgaand verkeer, en er geldt straks een snelheidsregime van 30 km per uur. Wel zo veilig voor u en uw kinderen.
In het plan voor het eiland heeft het Notenlaantje een centrale rol. Deze noord/zuid-as is een langzaamverkeersverbinding die onderdeel 

uitmaakt van het RijnWaalpad, een snelle fietsverbinding tussen Nijmegen en Arnhem. Maar het biedt tevens een snelle verbinding naar de vele voorzieningen die het dorp Lent biedt en naar de weidse uitzichten van de Lentse Plas. Maar er zijn natuurlijk ook 

voldoende oost-westverbindingen over het water naar de overige woonbuurten. De bruggen krijgen een fraai ontwerp. Dus of u nu per auto of per fiets gaat: de verbindingen brengen u snel en veilig naar alle voorzieningen in de omgeving.

 

Uitkijktoren
In de noordpunt van het eiland staat een tijdelijke uitkijktoren. Geheel opgebouwd uit duurzame materialen, door jongeren die ervaring wilden opdoen in de bouwsector. De toren biedt een mooi uitzicht op de bouw van het eiland, dat naar verwachting een periode van twee tot drie jaar in beslag zal nemen. De eerste woningen worden naar verwachting eind december op de woningmarkt gepresenteerd.

 

Openbaar vervoer dichtbij

Voor het openbaar vervoer in Lent hoeft u niet ver te zoeken: het nieuwe NS-station Nijmegen-Lent is in 2013 in gebruik genomen. En nu al is via verschillende buslijnen de regio en de stad Nijmegen goed te bereiken; de bus rijdt nu nog via de Frankrijkstraat. Als de realisatie van het eiland gereed is, krijgt deze een route over het eiland (vanaf eind 2015). In de noordwesthoek rijdt de bus het eiland op, volgt zijn weg richting zuid en zal op de zuidpunt (nabij de buurtsuper Jan Linders) het eiland weer verlaten.

 

Voorzieningen
Natuurlijk ontbreekt het in de omgeving van deze nieuwe wijk niet aan moderne voorzieningen. De supermarkt is op loopafstand, net als de vele medische voorzieningen die gevestigd zijn in Thermion. En wist u dat Lent beschikt over een rijk verenigingsleven en een groot aantal sportverenigingen? U kunt uw sportieve hart onder andere ophalen in het nieuwe sportpark Vossenpels. Lent beschikt maar liefst over drie basisscholen én een middelbare school. Zo zijn alle voorzieningen binnen handbereik. En voor een gezellig avondje uit of winkelen bent u natuurlijk zó in de binnenstad van Nijmegen!

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media