LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorzieningen

 

Wonen in Lent, betekent dat u bijna alles binnen handbereik hebt. Vanzelfsprekend is het dorp rijk aan het verenigingsleven en waren er al winkels, vijf basisscholen, sportclubs en een bibliotheek. In Visveld werd al het voorzieningenhart De Ster gerealiseerd en dat biedt onderdak aan een basisschool, een kinderopvang, cultuureducatie en faciliteiten voor sport en cursussen. Natuurlijk beschikt Lent ook over een mooi, nieuw, aangelegd sportpark. Behalve de basisscholen Het Talent in De Ster, De Verbinding, De Verwondering en De Geldershof kunnen kinderen ook naar speciaal basisonderwijs bij De Windroos. Je doet de boodschappen in een grote supermarkt, die zijn deuren aan de oostzijde van Laauwik heeft geopend. Voor wie van wonen aan het groen en water houdt, is Lent minstens zo aantrekkelijk. Visveld en Laauwik grenzen aan de Lentse Plas, een waterrijk gebied van De Waaijer. Wat wilt u nog meer?

 

Volop sporten, werken en winkelen

Nu al wordt er in, zowel het oude dorp Lent als in de nieuwe buurten en wijken volop gesport, gewerkt, gewinkeld en met elkaar geleefd. De diverse sportverenigingen maken van dit deel van de Waalsprong een sportieve buurt en met het nieuw sportpark, Vossenpels, kan iedereen zijn hart ophalen. Jong en oud.

 

Voorzieningenhart

Voorzieningenhart De Ster, op steenworp afstand van Lentseveld/Laauwik, huisvest onder andere een basisschool, kinderopvang, consultatiebureau en een jongerencentrum. Wilt u een boeiende cursus, aerobics, een theatervoorstelling en een hapje en drankje? Ook dat kan in Voorzieningenhart De Ster. Op het eiland van Laauwik werd in 2014 basisschool De Verwondering gebouwd en het Citadel College biedt voor de iets oudere jeugd onderwijs op alle niveaus.

 

Warmtenet

De gemeente Nijmegen legt in Laauwik en Lentseveld een 'hybride' warmtenet aan. De restwarmte van afvalverbrander ARN wordt ingezet om de woningen te verwarmen. Dit systeem noemen we hybride omdat het naast verwarming ook verkoeling kan bieden. Meer over dit warmtenet leest u op de website van de gemeente Nijmegen.  
 

Zorg

Ook in dit deel van de Waalsprong staat zorg hoog op de agenda. In Lent zijn al verschillende medische voorzieningen aanwezig waaronder huisartsen en een praktijk voor fysiotherapie. Een groot aantal zorgaanbieders in de 'eerste lijn' heeft zich gevestigd in Thermion, een gerenoveerd industrieel gebouw, midden in de wijk Laauwik. En het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft een uitgebreide polikliniek in de Waalsprong. Deze is gevestigd in Oosterhout.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media