LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Visveld: Stads en dorps

 

Zo laat Visveld zich het best omschrijven. In deze nieuwe buurt weden al 1.000 woningen gebouwd én zijn veel nieuwe voorzieningen gekomen. Visveld is een buurt met een stedelijk karakter. De wijk grenst aan het dorp Lent en ligt op loopafstand van de Waal en de groene uiterwaarden. En als over een aantal jaren de Lentse plas binnend de landschapszone is gerealiseerd, is er veel afwisseling! De architectuur werd afgestemd op de bestaande bouwstijl van Lent. Resultaat? Een vriendelijke sfeer waarin we het karakter van ‘oude’ dorp Lent terugzien. Wonen in Visveld is met recht stads en dorps wonen tegelijk.

 

Volop variatie

Rijwoningen, geschakelde woningen, tweekappers, vrijstaande woningen, starterswoningen en appartementen. In Visveld staat een gevarieerd woningaanbod met voor ieder wat wils. Een bijzondere buurt in deze wijk is KunstVeld, waar wonen en kunst zijn gecombineerd.

 

Kunstveld

"Ontwerp een compacte, stedelijke omgeving voor 74 woningen met een spannend straatbeeld". Deze lastige opdracht kreeg Studio Spazio van woningbouwcorporatie Portaal. Studio Spazio ging met de opdracht aan de slag en architect Sjo van den Eerenbeemt kwam uit op een lijst rondom het raam aan de voorkant van de woningen. Dat resulteerde in een combinatie van kunst en wonen.

 

Openluchtgalerie

De lijsten zorgen voor een gevarieerd straatbeeld en geven de bewoners de mogelijkheid om hun woning een eigen gezicht te geven. Door de lijst wordt dat wat zich in de woonkamer afspeelt min of meer een levend schilderij. In KunstVeld dus geen saaie en eentonige woningen en ze vormen een openluchtgalerie, een plaats waar bewoners en bezoekers dagelijks kunnen genieten van kunst. Voor zover bekend zijn in Nederland nooit eerder zoveel kunstenaars betrokken geweest bij een woningproject. Voor het ontwerp van de lijsten zocht woningcorporatie Portaal samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Gelderland. ‘Voor ons als coördinerende instelling is dit in deze opzet, schaal en vooral diversiteit volstrekt uniek’, aldus Ruud Bruinen, afdelingshoofd van het CBKG. Samen met Portaal heeft CBKG zitting in de vereniging van kunsteigenaren (de bewoners) die het onderhoud en beheer van de kunstwerken regelt.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media