LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Laauwik / Lentseveld

 

Laauwik heeft alle ingrediënten om lekker te wonen: de stad op een steenworp afstand, het dorp Lent om de hoek en de gezellige wijk Visveld als goede buur. Een wijk in de Waalsprong met circa 1.300 woningen. Een omgeving die charme combineert met eigentijdse voorzieningen, levendigheid en natuur.

 

De singels, linten en velden

De Vrouwe Udasingel en de Prins Mauritssingel zijn de belangrijkste ontsluitingswegen van deze wijk. Een aaneengesloten rij hoge, statige, goed geïsoleerde woningen beschermen de wijk tegen de verkeersgeluiden van deze stadssingels. Daar staat tegenover dat de dorpslinten van Lent hét decor voor vrijstaande woningen op ruime kavels. Rust en groen, met de gezelligheid van de wijk binnen handbereik. Ook de tussenliggende velden kenmerken zich door ruimte: de bebouwingsdichtheid is tamelijk laag is. De gezinswoningen zijn veelal gegroepeerd rondom stukjes groen en plantsoenen. Deze knusse buurtjes hebben een vriendelijke en herkenbare uitstraling. Je kent elkaar en het burengevoel heeft nog echt betekenis.

 

Het Eiland: bijzondere architectuur aan het water

In de noordoosthoek van Laauwik is een wooneiland gecreëerd met moderne twee-onder-een-kappers, appartementen en geschakelde tussenwoningen. Het Eiland is écht een eiland, omgeven door een brede ringvormige watersingel. Wie van of naar huis wil, gaat via een van de bruggen. Dat geeft het Eiland een gevoel van eigenheid en privacy. D

 

Laauwik en Lentseveld

De Vrouwe Udasingel deelt de wijk in tweeën. Laauwik aan de noordzijde en het Lentseveld aan de zuidzijde van de Vrouwe Udasingel. Lentseveld past bij het bestaande karakter van het dorp Lent. Oude veldwegen zoals Lentseveld en de Visveldsestraat zijn als noord-zuid-verbindingslijnen door de wijk nog herkenbaar. De aanwezige bebouwing langs deze historische dorpslinten is bewaard gebleven en de linten zijn doorgetrokken in de nieuwe wijk zodat de landelijke sfeer overeind is gebleven. Het noorden van Laauwik bouwt voort op de meer stedelijke sfeer van Visveld.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media