LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Laauwik / Lentseveld

 

Laauwik heeft alle ingrediënten om lekker te wonen: de stad op een steenworp afstand, het dorp Lent om de hoek en de gezellige wijk Visveld als goede buur. Over een aantal jaren is Laauwik een nieuwe wijk in de Waalsprong met 1.300 woningen. Daar woont u in een omgeving die charme combineert met eigentijdse voorzieningen, levendigheid en natuur.

 

Woonomgeving en sfeer

Hoe woont u straks in Laauwik? U bepaalt dat zelf! Omdat woonsmaken nu eenmaal verschillen, creëren we in Laauwik verschillende 'woonmenu's'. Elk met een eigen sfeer, architectuur en karakter. Een ruim aanbod in huur en koop, van starterswoningen tot vrije kavels.

 

De singels, linten en velden

De Vrouwe Udasingel en de Prins Mauritssingel zijn de belangrijkste ontsluitingswegen van deze wijk. Een aaneengesloten rij hoge, statige, goed geïsoleerde woningen beschermen de wijk tegen de verkeersgeluiden van deze stadssingels. Daar staat tegenover dat de dorpslinten van Lent hét decor voor vrijstaande woningen op ruime kavels. De mogelijkheden zijn hier - letterlijk en figuurlijk- ruim. Rust en groen, met de gezelligheid van de wijk binnen handbereik. Ook de tussenliggende velden kenmerken zich door ruimte: er komen zowel tussenwoningen als twee-onder-een-kappers, waardoor de bebouwingsdichtheid tamelijk laag is. De gezinswoningen zijn veelal gegroepeerd rondom stukjes groen en plantsoenen. Deze knusse buurtjes hebben een vriendelijke en herkenbare uitstraling. Je kent elkaar en het burengevoel heeft nog echt betekenis.

 

Het Eiland: bijzondere architectuur aan het water

In de noordoosthoek van Laauwik wordt een wooneiland gecreëerd met moderne twee-onder-een-kappers, appartementen en geschakelde tussenwoningen. Het Eiland wordt écht een eiland, omgeven door een brede ringvormige watersingel. Wie van of naar huis wil, gaat via een van de bruggen. Dat geeft het Eiland een gevoel van eigenheid en privacy. De architectuur is daarop afgestemd. Veel achtertuinen zijn straks door middel van een kade direct met de watersingel verbonden.

 

Laauwik en Lentseveld

De Vrouwe Udasingel deelt de wijk in tweeën. Laauwik aan de noordzijde en het Lentseveld aan de zuidzijde van de Vrouwe Udasingel. Lentseveld past bij het bestaande karakter van het dorp Lent. Oude veldwegen zoals Lentseveld en de Visveldsestraat blijven als belangrijke noord-zuidlijnen bestaan. De aanwezige bebouwing langs deze historische dorpslinten blijft bewaard en de linten worden doorgetrokken in de nieuwe wijk zodat de landelijke sfeer overeind blijft. Het noorden van Laauwik bouwt voort op de meer stedelijke sfeer van Visveld.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media