LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Buurten en omgeving van Lent

 

Diversiteit

Met de verschillende woonbuurten in Lent, proef je de diversiteit van wonen rondom het oude dorp. Rondom de autthentieke dorpskern wordt een vriendelijke overgang gemaakt naar de nieuwe wijken, zoals Visveld, Lentseveld, Laauwik en De Stelt. Maar er staan nog meer bouwlocaties op stapel in de toekomst; u leest er meer over in Hof van Holland, een bijzonder deel van Lent.

 

Stads en dorps

De buurten Visveld, Laauwik en Lentseveld laten zich het best omschrijven als stads en dorps. In deze nieuwe buurten zijn veel nieuwe voorzieningen gekomen. De buurten hebben een stedelijk karakter, maar kenmerken zich nog steeds door een dorpse, gezellige sfeer in de samenleving. De wijk grenst aan het dorp Lent en ligt op loopafstand van de Waal en de groene uiterwaarden. Met de komst van de Lentse Plas, die is gerealiseerd als onderdeel van De Waaijer, is een bijzonder palet ontstaan, dat een prettige, aantrekkelijke woonomgeving biedt. In de Lentse Plas kan in de zomer ook heerlijk gezwommen worden. Wonen in Lent is met recht stads en dorps wonen tegelijk. Met rijwoningen, geschakelde woningen, tweekappers, vrijstaande woningen, starterswoningen en appartementen heeft Lent voor ieder wat wils.

 

Eiland van Laauwik

Op dit bijzondere deel van de wijk Laauwik wordt momenteel volop gebouwd. Het Eiland van Laauwik dankt zijn naam aan het feit dat het ligt aan de Lentse Plas én wordt omgeven door een watersingel. Wonen aan het park, wonen aan het water, u vindt er appartementen, eengezinswoningen in huur en koop, en de basisschool De Verwondering.

 

De Stelt

Een nieuwe loot aan de boom van de Waalsprong is een gebied, dat eigenlijk al van oudsher aanwezig is in Lent: De Stelt. Een prachtige locatie tussen het oude tuindersdorp Lent en de nieuwe  Bemmelsedijk. Realisatie is opgedeeld in het noordelijk en zuidelijk deel. Terwijl de bouw in Stelt-Noord inmiddels klaar is, worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de woningen in de Stelt-Zuid.

 

Nieuwe boomgaard Bekkersland

Op de plek waar vroeger een boomgaard lag wordt aan Bekkersland een nieuwe boomgaard aangeplant. De nieuwe boomgaard sluit aan op de groene speelplek in Plant je Vlag Noord. Samen met de buurt, die de boomgaard gaat onderhouden, is in het voorjaar van 2020 een inrichtingsplan gemaakt. Lees hier meer over de boomgaard in Bekkersland.

 

Dijkteruglegging

Naast de woningbouw die in het kader van de Waalsprong in Lent wordt gerealiseerd is de komst van de nieuwe brug De Oversteek, en vooral ook de aanleg van de Spiegelwaal een enorme ingreep geweest in het beeld van het oude tuindersdorp. Sinds het voorjaar van 2016 is het gebied van de  dijkteruglegging voor publiek toegankelijk. Het biedt een nieuwe ervaring van de oevers van de Waal. Nieuwe verbindingen over het water, een schitterende promenade, en Veur Lent dat bij hoog water als eiland tussen binnenstad en de wijken van Lent ligt: Nijmegen heeft van een de nood een deugd gemaakt door de voor veiligheid noodzakelijke ingreep op deze manier in te zetten voor de stad.

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media