LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Boomgaard Bekkersland

locatie boomgaard

 

Op de plek waar vroeger een boomgaard lag wordt aan Bekkersland een nieuwe boomgaard aangeplant. De nieuwe boomgaard sluit aan op de groene speelplek in Plant je Vlag Noord. Samen met de buurt, die de boomgaard gaat onderhouden, is in het voorjaar van 2020 een inrichtingsplan gemaakt. De locatie van de boomgaard ziet u hiernaast (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

 

Groene oase 

De boomgaard krijgt een landelijke inrichting en sfeer. Het maaiveld bestaat uit opgaand ruig gras waarin open plekken worden gemaaid, waaronder een centrale open plek midden in de boomgaard als ‘groene oase’. Struinpaden door het hoge gras bieden natuurlijke speelaanleidingen. Het bestaande wandelpad in Plant je Vlag Noord wordt verlengd en gaat straks met een bruggetje over de watergang door de boomgaard naar Bekkersland.

 

Appel- en perenbomen

In overleg met de buurt is gekozen voor 21 wilde appel- en acht wilde perenbomen. In de open plek komt één mooie notenboom. Dat is heerlijk genieten als u straks versgeplukte appels en per

en kunt eten. De overgang tussen Plant je Vlag en het vroegere tuindersgebied Vossenpels wordt symbolisch weergegeven, herkenbaar aan een houten landhek langs de watergang. De planning is om de boomgaard in het plantseizoen van 2020, dat loopt van oktober tot en met april, aan te leggen. In de tussentijd wordt de aanleg voorbereid in samenwerking met een aannemer. 

 

In onderstaande afbeeldingen ziet u het bomenplan en het zadenplan van de boomgaard. Hierin ziet u welke soorten bomen en welke zaden en bloemen er worden geplant. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. 

 

boomgaard zadenplan boomgaard

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media