LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Wonen op Water op de Lentse Plas

Wonen op het water, volledig omringd door water en natuur… Een droom die binnenkort misschien uitkomt in de Waalsprong in Nijmegen.

 

De voorbereidingen voor het realiseren van drijvende woningen zijn inmiddels gestart. Gemeente Nijmegen heeft ontwikkelaar Balance d’eau opdracht gegeven om te onderzoeken of het haalbaar is om circa 27 woningen te realiseren in de Lentse Plas en circa 30 woningen in de Oosterhoutse Plas. Balance  d’eau realiseerde al verschillende drijvende woningen op een aantal plaatsen in Nederland.

 

Balance d’eau maakt gebruik van een eigen uniek, gepatenteerd bouwsysteem dat speciaal voor het bouwen van drijvende woningen is ontwikkeld. Binnen het bouwsysteem kunnen eigentijdse woningen worden gerealiseerd met een hoog comfort en afwerkingsniveau, lage onderhoudskosten en een laag energieverbruik.

 

De basis van de woning is een hightech bak van composiet gecombineerd met een staalconstructie en een houtskelet opbouw. Het totale bouwsysteem is daardoor licht van gewicht met behoud van de stevigheid en stabiliteit. Een goede combinatie om drijvende woningen te realiseren met een goede prijs/kwaliteit verhouding en een laag energieverbruik. Meer informatie is te vinden op de website van Balance d’eau.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de aangepaste plannen en de procedure, klik hier.

 

Voor meer informate over de drijvende woningen verwijzen wij graag naar de website van Balance d’eau. Als u de nieuwsbrief van Balance d'eau wilt ontvangen, kunt u een e-mail sturen naar info@balancedeau.nl.

 

drijvend wonen 3

 

 

 

Laatste nieuws

Drijvend wonen op Lentse Plas kan doorgaan
Woensdag 23 Oktober 2019 | reacties 0
Drijvend wonen op Lentse Plas kan doorgaan Op 16 oktober 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het wijzigingsplan en... » Lees verder


Nieuwsbrief

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media