LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start voorbereiding bouw drijvende woningen Lentse Plas

Woensdag 27 Mei 2020 | reacties 5
0390-aqua-03

Het fietspad ter hoogte van Edith Piafstraat wordt tijdelijk afgesloten voor fietsers vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de drijvende woningen op de Lentse Plas. Dit pad wordt in juni 2020 en vanaf augustus 2020 tot begin 2023 gebruikt voor bouwverkeer.

 

De kruising op de Prins Mauritssingel waar tot voor kort de bouwplaats van Boskalis was, wordt gebruikt als toegangsweg voor bouwverkeer dat dan over een deel van het huidige fietspad gaat rijden dat aansluit op het RijnWaalpad. Fietsers blijven voorrang houden op het RijnWaalpad en er worden maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat bouwverkeer veilig kan oversteken. Zo worden verkeersregelaars ingezet wanneer bouwverkeer het RijnWaalpad kruist en worden waarschuwingsborden geplaatst.

 

Vanaf het moment van oplevering van de eerste drijvende woning wordt het RijnWaalpad fietsstraat: auto’s zijn te gast en fietsers hebben voorrang. Actuele informatie over bereikbaarheid en werkzaamheden door de bouw van de drijvende woningen staat op deze website onder de pagina werk in uitvoering

 

Drijvende woningen
Op de Lentse Plas worden 27 drijvende woningen gerealiseerd. De eerste negen woningen zijn inmiddels in de verkoop en Zederik bouw, de aannemer die de woningen bouwt voor ontwikkelaar Balance d’eau, start in augustus met de bouw van de eerste negen woningen het dichtst bij Laauwik. Meer informatie over de woningen vindt u hier

 

Tijdspadwerkzaamheden drijvende woningen

De bouw wordt in drie fasen uitgevoerd. Dat betekent dat de eerste woningen al worden opgeleverd en bewoond zijn als de tweede fase wordt gebouwd. Naar verwachting worden de eerste woningen in de eerste helft van 2021 opgeleverd. De laatste woningen en bijbehorende voorzieningen zoals wandelpaden en parkeerplaatsen zijn uiterlijk begin 2023 gereed.

 

In juni wordt gestart met het inrichten van de nieuwe bouwweg (kruising met Prins Mauritssingel). Uit veiligheid wordt het fietspad vanaf de Edith Piafstraat afgesloten. In juni en juli 2020 worden nutsvoorzieningen aangebracht langs het RijnWaalpad. Het betreft riolering aan de oostzijde en kabels voor o.a. elektriciteit en water aan de westzijde van het RijnWaalpad.

 

Eind augustus start de aanleg van een bouwterrein aan de oostzijde van het RijnWaalpad. Hiervoor wordt een damwand geslagen een stukje in het water. Dit wordt aangevuld met grond, zodat hier de woningen kunnen worden gebouwd voordat deze in het water gehesen worden. Vanaf het bouwterrein worden alle 27 woningen gebouwd.

 

Informatie
Op deze website, onder werk in uitvoering, vindt u de meest actuele informatie over de voorbereidingen en de bouw van de drijvende woningen.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Anton (donderdag 04 juni 2020)

Weer een stukje natuurvernietiging, de grootste fout die in Lent gemaakt wordt. Mensen willen niet hier wijds van zich af kunnen kijken in de toch al beperkte ruimte. Mensen die hier willen wonen moeten zich schamen. Vanaf 609.000. En auto's over het Rijn Waal pad dagelijks tegenkomen, wat wil je nog meer.

Sabine (zaterdag 06 juni 2020)

Uiteindelijk gaat het zoals altijd om de centen, Anton! Aan deze dure huizen valt goed te verdienen, ook door de gemeente Nijmegen. Dat er straks van die mooie plas niet veel meer over is, is natuurlijk idioot, want zo groot is die plas helemaal niet! En inderdaad, de mensen die daar al wonen zijn er natuurlijk niet van uit gegaan dat hun mooie uitzicht straks verdwenen is. De plasbewoners die meer dan zes ton kunnen neertellen voor zo'n drijvend paleisje malen daar niet om; als zij maar een fijn uitzicht hebben!

erik (dinsdag 09 juni 2020)

de mensen die daar al wonen zijn er natuurlijk niet van uit gegaan dat hun mooie uitzicht straks verdwenen is.?? voordat deze mensen daar hun huis kochten, waren deze plannen allang bekend. Daarnaast is de plas pas 2 jaar geleden opgeleverd en daarvoor stonden er kassen op deze plek.

Redactie Waalsprong (woensdag 10 juni 2020)

Het klopt inderdaad wat Erik zegt. Al bij het ontwerp van De Waaijer is drijvend wonen op de plassen meegenomen in de plannen. De uitwerking van de plannen heeft enkele jaren in beslag genomen. De realisatie van het drijvend wonen is hiervan het laatste onderdeel.

Bob (maandag 10 augustus 2020)

Nooit geweten dat een tijdelijke afsluiting 2,5 jaar kon duren.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media