LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Landschapszone wordt De Waaijer

Woensdag 8 Februari 2012 | reacties 1
vlieger

Vanaf vandaag heeft het gebied dat sinds lange tijd bekend stond als de Landschapszone een nieuwe naam:  "De Waaijer". Deze naam is gekozen uit 80 inzendingen voor de namenwedstrijd die de gemeente organiseerde.

 

De keuze
Wethouder Van der Meer en bedenker Winston Arntz maken de nieuwe naam voor de Landschapszone bekend. (foto: Rutger Hollander)Winston Arntz bedacht de naam. De jury was het unaniem eens over de naam. “De Waaijer is een mooie, ‘frisse’ en eenvoudige naam, maar met betekenis. Het nieuwe gebied heeft veel te bieden, een waaier van verschillende mogelijkheden. Je kunt er recreëren, wonen, er is veel water en natuur. Het is een uitgestrekt gebied dat uitwaaiert over de Waalsprong vanuit de Waaiensteinkolk. Er is ook een link naar de geschiedenis van het gebied, naar landgoed Waaijenstein dat in 1809 geheel wegspoelde als gevolg van een dijkdoorbraak. In 1672 ontving niemand minder dan de Zonnekoning hier de Nijmeegse magistraten om de capitulatie van de stad te bekrachtigen”, aldus het juryrapport.


Groen watergebied

De Waaijer ligt in het hart van de Waalsprong en wordt een nieuw watergebied met natuur en recreatie. Een groene strook die de oostelijk en westelijke helft van het nieuwe stadsdeel met elkaar verbindt. Drie grote waterplassen bepalen straks het beeld. In 2020 is het gebied klaar, tot die tijd wordt er hard gewerkt. Voor meer informatie over De Waaijer: www.nijmegen.nl/dewaaijer.

 


 

« Terug naar het overzicht

Reacties

David (woensdag 08 februari 2012)

Mooie naam! De link met de geschiedenis is leuk en het is een naam die klinkt naar recreatie en ontspanning. Mooi bedacht!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media