LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Laatste pompen weggehaald bij Lentse Plas

Maandag 11 Maart 2019 | reacties 0
pompen-lentse-plas

Pas nu, maanden na de droogte van 2018, is het peil in de Lentse plassen zo ver hersteld dat waterschap Rivierenland de laatste mobiele pompen heeft weggehaald. Die waren nodig om water in de singels te houden.

 

Door de opmerkelijk lange periode van droogte en door de lage waterstanden op de Waal kwamen de Lentse plassen water tekort om met de bestaande gemalen de singels in de Waalsprong te vullen. De singels dreigden droog te vallen. Om stankoverlast, vissterfte en natuurschade te voorkomen, plaatste het waterschap in augustus meerdere pompen. Ook zijn de singels inmiddels grotendeels voorzien van een kleibodem, die beter water vast houdt. Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van de pompen.

 

De verwachting was dat de pompen enkele maanden nodig zouden zijn; het werd ruim een half jaar. Dat het zo lang duurde, heeft te maken met de Waal en het grondwater. Op de Waal was deze winter nog nauwelijks zulk hoogwater dat er kwel ontstond, waarmee de singels zich vullen. Tegelijk viel deze winter niet zoveel neerslag dat het grondwater zich snel kon herstellen. Klik hier voor meer informatie over waterschap Rivierenland.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media