LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

De Waaijer: risico's bij betreding werkgebied

Dinsdag 2 Juni 2015 | reacties 4
20121002044

Het plassengebied in De Waaijer, ook nog Landschapzone genoemd, is afgezet met hekken en verbodsborden. Toch wordt het gebied al regelmatig gebruikt. Daarom verstuurde aannemer Boskalis Nederland, in samenwerking met de gemeente Nijmegen, op 1 juni 2015 een brief naar omwonenden. In de brief wijst Boskalis Nederland op de risico’s van gebruik van het gebied. Door de werkzaamheden kan het betreden van het gebied namelijk erg gevaarlijk zijn.

 

De Lentse Plas wordt op dit moment gebruikt als bestemming voor een drijvende leiding en een hoogspanningskabel die verbonden zijn met een zandzuiger. Rondom het strand vinden diverse werkzaamheden plaats aan o.a. de bouw van de bioscoop. Op het zandstrand liggen ook leidingen die onverwacht kunnen gaan rollen.

 

Drijfzand 

In de Zandse Plas vindt momenteel zandwinning plaats. Er lopen staalkabels, bevestigd aan de zandzuiger, door het gebied en deze kunnen onverwacht op spanning komen te staan. Dat gaat gepaard met veel kracht. De zandwinning levert mogelijk verschuiving van los zand en drijfzand op.

Het doorknippen van de hekken en het negeren van de verbodsborden is niet toegestaan, maar vooral heel onverstandig voor uzelf of uw kinderen.

 

Meer info

De werkzaamheden bij de plassen duren nog enkele jaren. U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in De Waaijer via de websites www.nijmegen.nl/waalsprong. Heeft u nog vragen of opmerkingen over (de afzetting van) het plassengebied, dan kunt u een mail sturen aan Hedwig Verelst via service.landschapszone@boskalis.com.

 

Foto: Rutger Hollander

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Maartje (woensdag 10 juni 2015)

Betekent dit dat de er de komende jaren nog niet gezwommen mag worden in de plas? Ik begreep vorig jaar van een medewerker van het infocentrum in het Thermion dat de plas dit jaar al opengesteld zou worden voor recreanten......

Hedwig Verelst (vrijdag 12 juni 2015)

Goedemiddag Maartje, Het klopt inderdaad dat er nog enkele jaren niet gezwommen kan worden. Dit heeft onder andere te maken met de spanningskabels en leiding van de zandzuiger die door de plas heen liggen. Mocht u nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben dan kunt u mij bereiken middels het e-mailadres genoemd in bovenstaand artikel. Met vriendelijke groet, Hedwig Verelst - Boskalis Nederland

Ab (donderdag 02 juli 2015)

Wat een ongelooflijke flauwekul weer. De gemeente (GEM) laat de kop hangen naar Boskalis. Er zijn voldoende afgravingen in NL waar samengewerkt wordt tussen gemeente en afgraver waardoor goed afspraken gemaakt kunnen worden over gebruik van de afgraving. Zie http://www.kraaijenbergseplassen.nl en Gochness net over de grens. Op deze plaatsen zijn wel goede afspraken gemaakt en zijn er gaande de werkzaamheden recreatieplaatsen gecreƫerd voor de burger. "het klopt dat er nog enkele jaren niet gezwommen kan worden" Te gek voor woorden. Dit kan in een paar dagen geregeld worden, als je maar wilt!

Redactie Waalsprong (woensdag 08 juli 2015)

Dag Ab, je hebt inmiddels je mening op verschillende kanalen kenbaar gemaakt, en antwoord gehad. Op dit moment is veiligheid onze belangrijkste drijffactor!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media