LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Natuurlijk recreatiegebied

 

In De Waaijer komen drie grote waterplassen, de Oosterhoutse Plas, de Lentse Plas en de Zandse Plas. Behalve voor recreatie zijn deze waterplassen natuurlijk ook bedoeld voor de opvang van regenwater uit de woonwijken. Bij de inrichting van de nieuwe woonwijken in de Waalsprong is gekozen voor het scheiden van de afvoer van huishoudelijk afvalwater en regenwater. In het hele gebied is een watersysteem voor opvang en afvoer van regenwater aangelegd. Goten, wadi's en singels bepalen door dit nieuwe stadsdeel het straatbeeld.

 

Genieten

De Waaijer is straks een prachtig gebied om te wandelen, fietsen, skeeleren, van de natuur te genieten en te recreëren. Vlakbij het Keizer Augustusplein (de ovatonde) komen  strandjes en ligweides. En is er ruimte voor kleinschalige evenementen, maar ook culturele podia zoals de grote bioscoop Cinemec, die in 2015 geopend is.

 

De Lentse plas

Op en aan het water van de Lentse Plas zijn mogelijkheden voor waterrecreatie. Dit betekent dat ongemotoriseerde voertuigen (surfplanken, waterfietsen) zijn toegestaan. Het gebied is nu nog niet toegankelijk; de aannemer heeft het gebied nog niet als open bestempeld, dat gaat komend jaar wel gebeuren. 

 

Zwemwater

Het water in de Lentse Plas wordt geschik als zwemwater. Om de zwemwaterkwaliteit te kunnen bereiken en bewaken wordt komende twee jaar onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit. We verwachten hierop goed resultaat, zodat zwemmen in de Lentse Plas vanaf zomer 2018 veilig kan.

 

Aan de Lentse kant versterken we verder het groene karakter met nieuwe bosaanplant. Kortom; u heeft straks de natuur om de hoek!

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media