LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Natuurlijk recreatiegebied

 

In De Waaijer zijn drie grote waterplassen aangelegd: de Oosterhoutse Plas, de Lentse Plas en de Zandse Plas. Behalve voor recreatie zijn deze waterplassen ook bedoeld voor de opvang van regenwater uit de woonwijken. Bij de inrichting van de nieuwe woonwijken in de Waalsprong is gekozen voor het scheiden van de afvoer van huishoudelijk afvalwater en regenwater. In het hele gebied is een watersysteem voor opvang en afvoer van regenwater aangelegd. Goten, wadi's en singels bepalen door dit nieuwe stadsdeel het straatbeeld.

 

Genieten

De Waaijer is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen, skeeleren, van de natuur te genieten en te recreëren. Er is ruimte in De Waaijer voor kleinschalige evenementen, maar ook bioscoop Pathé is inmiddels een geliefde bestemming in het gebied. Vlakbij de bioscoop is een horecagelegenheid, Liz, waar het heerlijk genieten is van een hapje, een drankje, en het uitzicht over de Lentse Plas.

 

De Lentse plas

Op en aan het water van de Lentse Plas zijn mogelijkheden voor waterrecreatie. Dit betekent dat ongemotoriseerde voertuigen (surfplanken, waterfietsen) zijn toegestaan. In de Lentse Plas kan in de zomer heerlijk gezwommen worden. Dit is de enige plas die gemonitoord wordt op zwemwaterkwaliteit.

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media