LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Algemeen

 

De aanleg van De Waaijer gaat in totaal zo'n negen jaar in beslag nemen. Inmiddels zijn de Zandse Plas en de Lentse Plas gereed. In 2016 is gestart met de werkzaamheden rond de Oosterhoutse Plas. Deze zal naar verwachting in 2020 gereed zijn.


 

Kringloopsysteem

De plassen zijn is onderdeel van het waterhuishoudkundig plan van de Waalsprong: wadi’s vangen regenwater op in de wijk, deze staan in verbinding met singels (zoals die om het eiland van Laauwik), en deze weer in verbinding met plassen. De plassen hebben daarbij de functie om watertekort (langdurig droog weer) en waterovervloed (perioden van veel regen) op te vangen, zodat singels niet droog komen te staan of te hoog worden. Er zit een (lichte) stroming in om waterkwaliteit te waarborgen (zelf filterend/reinigend systeem).

 

Recreatiegebied
De Waaijer is straks een prachtig gebied om te wandelen, fietsen, skeeleren, van de natuur te genieten en te recreëren.

 

Bijzonder wonen

Wie wil er nou niet midden in de natuur wonen. Een klein deel van De Waaijer is bedoeld voor woningbouw. De woonvormen zullen behoorlijk verschillen van die in de andere woonwijken.

 

Zandwinning

De komende jaren staan in het teken van zandwinning om het gebied ‘gebruiksklaar’ te maken.

 

Oosterhoutse Waarden
In 2016 is het gebied de Oosterhoutse Waarden officieel opgesteld voor publiek. In dit gebied vind je afwisselend landschap met diverse struinroutes. Genieten van rust en natuur en toch dichtbij de stad.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media