LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Laatste nieuws

Aanleg Park Waaijenstein is gestart
Maandag 19 Juli 2021 | reacties 22
Aan de westzijde van De Waaijer ligt Park Waaijenstein. Hier is een appartementencomplex... » Lees verder

Nieuwsbrief

De Waaijer

 

De Waaijer, het natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong, loopt als een groene long tussen het stedelijke Lent en dorpse Oosterhout. Het wordt de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. De Waaijer verbindt de nieuwe wijken in Lent en Oosterhout met park Lingezegen, het regionale park tussen Arnhem en Nijmegen, maar ook met het Rivierpark dat is ontstaan door de aanleg van de Spiegelwaal en met de Oosterhoutse Waarden.

 

Overzicht de waaijer

 

Drie waterplassen
De Waaijer wordt een gevarieerd groengebied met water, oevers, strand, bos, recreatiegebied en ruimte om te wonen. Midden in het gebied komen drie grote waterplassen, samen ongeveer 60 ha groot. De Zandse plas, de Lentse plas en de Oosterhoutse plas. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het watersysteem van de Waalsprong; het opslaan en natuurlijk zuiveren van het verzamelde regenwater en kwel. Hoe dat watersysteem in elkaar zit lees je in de brochure 'Water in de Waalsprong'.

 

 

 

 

Oosterhoutse Plas

De Oosterhoutse plas wordt een ‘stedelijk’ watergebied. De plas ligt tussen de wijk Grote Boel en de toekomstige wijken Koudenhoek en Woenderskamp. Rondom de plas kun je wandelen, fietsen, spelen en vissen. Daarvoor wordt een stelsel van paden en bruggen direct langs de oever aangelegd. Aan de oostzijde komt een groot gebied met groen en riet. In de Oosterhoutse Plas zijn nog verder uit te werken plannen voor drijvende woningen.  

 

Zandse Plas

De Zandse Plas is een watergebied met een meer natuurlijke invulling. Deze plas vormt de overgang naar het aangrenzende landelijk gebied bij het dorp Ressen aan de noordzijde, het woongebied Vossenpels aan de zuidzijde en park De Woerdt aan de oostzijde. De noordoever van het water bestaat uit een brede rietoever met verspreide bosschages.

 

Lentse Plas

Aan de oostzijde van de Prins Mauritssingel bevindt zich de Lentse Plas. Deze plas is bedoeld als recreatieplas en heeft de voorzieningen die daarbij horen. Zo is er  een recreatiestrand aan de noordzijde van de plas waar ook de bioscoop Pathé is gevestigd. In de omgeving van de bioscoop is bovendien ruimte voor kleinschaligere evenementen. De zuidzijde van de Lentse Plas grenst aan de woonwijken Visveld en Laauwik en 

Zandse plas

heeft een meer parkachtig karakter. Ook wordenin de Lentse Plas drijvende woningen gerealiseerd.  

 

Park Waaijenstein

Aan de westzijde van De Waaijer ligt Park Waaijenstein. Hier is een appartementencomplex gerealiseerd in een groene woonomgeving tussen de dijk en de waterplassen. Het park vormt een goede verbinding van de al bestaande groene gebieden in de omgeving en zorgt voor het vergroten van de biodiversiteit, en biedt tevens een langzaamverkeersverbinding tussen de diverse wijken. Aanleg van het park start medio 2021 en loopt door tot het voorjaar 2022. U vindt hier het ontwerp van het park. 

 


 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media