LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Hoekwoning type 03

Stelt-Zuid - Talis hoekwoning 03

Informatie

Project: Stelt-Zuid - Talis »
Adres: Porrenhofstraat
Gebied: Lent »
Huurwoning: Sociale huur
Soort woning: Hoekwoning
Type woning: 03
Aantal kamers: 2
Woonoppervlak: 69 m2
Kaveloppervlak: 69 m2
Status: In Ontwikkeling
Prijs: € 619,- (prijspeil 2020)

Kaart

Beschrijving

Talis verhuurt in de Stelt-Zuid 20 woningen, in drie verschillende typen. De woningen staan met de 'rug' tegen elkaar, waardoor je maar aan een zijde van de woning ramen hebt. Hoekwoning type 3 heeft ook aan de linkerzijde van de woning ramen. In de architectuur is rekening gehouden met woningen die mooi op gaan in het landschap, zoals een schuur.

 

Type 03 is een hoekwoning met een gebruiksoppervlak van 69 m². De entree van de woningen is op de begane grond in de keuken. Ook is hier een ruime berging, met ruimte voor wasmachine en droger en een toilet. De eerste verdieping bestaat uit de woonkamer. Op de bovenste woonlaag zijn de slaapkamer en badkamer. Er is geen achtertuin, maar wel een terras aan de voorzijde van de woning.

 

De woningen worden aangesloten op de stadsverwarming van Vattenfall. Voor verwarming en warm tapwater wordt restwarmte gebruikt, die vrijkomt bij elektriciteitsproductie of afvalverbranding. Hierdoor verdwijnt restwarmte niet in de lucht of in het oppervlaktewater en hebben woningen geen gas nodig. Dit scheelt CO2-uitstoot. De aansluiting op het warmtenet houdt in dat er geen gas de woning binnenkomt. Daarom is alleen elektrisch koken mogelijk. 

 

Start verhuur 

De woningen worden op van 9 tot 11 maart aangeboden op Entree. Van de woningen worden er 19 toegewezen aan de hand van meettijd en een woning door loting. 

 

Klik  hier voor meer informatie over de Stelt-Zuid. 


Projectinformatie

De Stelt-Zuid is een prachtige locatie aan de Waal. Waarschijnlijk start aannemer De Vree en Sliepen, in opdracht van Talis, begin 2020 met de bouw van sociale huurwoningen.

 

Er komen 20 bijzonder ingedeelde rug aan rug-eengezinswoningen. We maken twee bouwblokken van 10, waarbij de architectuur doet denken aan een schuur. Dit past mooi bij het woonconcept hier: wonen in de boomgaard. Het hele gebied wordt ingericht met fruit- en bloesembomen, die worden beheerd door bewoners.

 

Over de woningen
De woningen hebben op de begane grond een woonkeuken, een berging en het toilet. De entree van de woning is in de woonkeuken: er is geen aparte hal. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping de slaapkamer en de badkamer. De woning is bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het totale gebruiksoppervlak bedraagt 69 m². De woningen hebben een voortuin en geen achtertuin. De huurprijs is € 619,01 (prijspeil 2020).

 

Op de hoogte blijven? 
Wilt u van de start van de verhuur op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Talis

 

Uw rol in de boomgaard
De boomgaard, die het hart van het plan de Stelt-Zuid vormt, spreekt veel mensen aan. Hij is straks voor iedereen toegankelijk. Als bewoner aan de boomgaard kunt u optimaal gebruik maken van deze unieke woonomgeving. Maar de boomgaard vergt ook onderhoud. Bewoners zijn straks gezamenlijk verantwoordelijk voor een deel van het onderhoud. Snoeien op verschillende momenten in het jaar, onderhoud van het groen bij de woningen, en natuurlijk oogsten zodra de vruchten rijp zijn. Samen de handen uit de mouwen, en natuurlijk ook samen genieten!


Bij de uitwerking van de plannen wordt door de gemeente Nijmegen een basisplan opgesteld voor de inrichting en het onderhoud van de boomgaard, in overleg met de toekomstige bewoners. Waar dat nodig is, zorgt de gemeente natuurlijk voor de nodige begeleiding of expertise.

 

Planning

  • verwachte start bouw: februari 2020
  • verwachte oplevering: medio 2020
  • start verhuur: begin 2020

Meer informatie over de Stelt-Zuid vindt u op www.stelt-zuid.nl.


Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media