LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Aantrekkelijk wonen in Woenderskamp

 

woenderskampuitgelichtGelegen tussen de Oosterhoutsedijk en de Griftdijk, biedt de nieuwe wijk Woenderskamp een moderne, kindvriendelijk woonwijk. De nieuwe bebouwing zal aansluiten op de bestaande bebouwing aan de Griftdijk.

 

Bent u op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan biedt deze woonwijk een ruim aanbod aan rijwoningen en tweekappers met openbare parkeergelegenheid en hofjes (circa 600 koop- en huurwoningen). Om onderwijs te kunnen bieden aan het groeiende aantal leerlingen, is in Woenderskamp ook een basisschool gepland.

 

In de naastgelegen wijk Hof van Holland vindt u in de toekomst een compleet centrum met diverse winkels, horeca en tal van andere voorzieningen.

 

 

 

 

 

 

Warmoes Historische Tuinboomgaard Hof van Holland

Warmoes is belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. De Tuin ligt tegenover het Citadel College en op steenworp afstand van station Lent. Deze tuin geeft een mooi beeld van een gemengd tuiniersbedrijf (warmoezeniersbedrijf) zoals dat in de jaren dertig nog volop te vinden was in Lent en omgeving. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in een winkeltje verkocht. Onlangs is het tuincafe geopend waar iedereen kan genieten van koffie met gebak en zelfgemaakte lunches met producten uit eigen tuin. Warmoes zal naar verwachting uitgroeien tot een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

 

Lees hier een  interview met Marlies en Barbara over de Historische Tuin.

 

Italiëstraat

De Italiëstraat is een centrale route door de wijk. De weg werd voorheen ingezet als busbaan met aangrenzend fietspad, door nog onbebouwd gebied. Tijdens de realisatie van Woenderskamp wordt de Italiëstraat omgevormd tot een weg die toegankelijk wordt voor alle soorten verkeer; tijdens de bouwactiviteiten blijft de straat gesloten voor alle verkeer.

 

Verkeersknip Griftdijk

Sinds 2018 is er een verkeersknip in werking op de Griftdijk-Noord (het deel tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat). Tussen 7:00 en 9:00 uur en tussen 16:00 en 18:00 uur is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan om zonder ontheffing de Griftdijk op dit punt te passeren. Als bewoner van Woenderskamp komt u in aanmerking voor een ontheffing. Een voorwaarde is dat u ingeschreven bent op een adres binnen het ontheffingsgebied, en dat de auto op uw naam staat. Rijdt u in een leaseauto, dan heeft u een leaseverklaring nodig waaruit blijkt dat u de bestuurder bent. Een ontheffing is aan te vragen via website van de gemeente Nijmegen. Meer informatie over de verkeersknip vindt u hier.

 

Projecten:

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media