LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Woenderskamp

 

woenderskampuitgelichtDe wijk Woenderskamp is ingedeeld in zes zogenaamde bouwvlakken. Deze bouwvlakken worden door ontwikkelaars in nauwe samenwerking met de gemeente ontwikkeld. Hiervoor worden zogenaamde stedenbouwkundige plannen gemaakt.

 

Gelegen tussen de watersingel en de Italiëstraat biedt Woenderskamp een vertrouwde woonwijk met een meer traditionele uitstraling. De nieuwe bebouwing zal aansluiten op de bestaande bebouwing aan de Griftdijk.

 

Bent u op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan biedt deze woonwijk een ruim aanbod aan rijwoningen en tweekappers met openbare parkeergelegenheid en hofjes (circa 600 koop- en huurwoningen). Om onderwijs te kunnen bieden aan het groeiende aantal leerlingen, is in Woenderskamp ook een basisschool gepland.

 

De verkoop van het eerste project De Stadstuin start in het najaar van 2018.

 

 

boomgaard Hof van HollandHistorische Tuinderij Warmoes

De Historische Tuinderij Warmoes is belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. De Tuin ligt tegenover het Citadel College en op steenworp afstand van station Lent. Deze tuin geeft een mooi beeld van een gemengd tuiniersbedrijf (warmoezeniersbedrijf) zoals dat in de jaren dertig nog volop te vinden was in Lent en omgeving. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in een winkeltje verkocht. Onlangs is het tuincafe geopend waar iedereen kan genieten van koffie met gebak en zelfgemaakte lunches met producten uit eigen tuin. Het  tuincafé is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10u. – 16u. en op zaterdag en zondag van 10u. – 17u. De Historische Tuinderij zal naar verwachting uitgroeien tot een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

 

Italiëstraat

De Italiëstraat werd voorheen ingezet als busbaan met aangrenzend fietspad. Met de bouw van Woenderskamp wordt de Italiëstraat omgevormd tot een weg die toegankelijk wordt voor alle soorten verkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2019 afgerond.

 

Planning:

  • Najaar 2018: verkoop eerste woningbouwproject De Stadstuin Nijmegen
  • Begin 2019: bouw De Stadstuin Nijmegen
  • Vanaf eind 2019: bouw overige woningbouw Woenderskamp
  • 2020: bouw basisschool
  • 2021: ingebruikname basisschool

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media