LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Woenderskamp

 

woenderskampuitgelichtGelegen tussen de watersingel en de Italiëstraat biedt de nieuwe wijk Woenderskamp een vertrouwde woonwijk met een meer traditionele uitstraling. De nieuwe bebouwing zal aansluiten op de bestaande bebouwing aan de Griftdijk.

 

Bent u op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan biedt deze woonwijk een ruim aanbod aan rijwoningen en tweekappers met openbare parkeergelegenheid en hofjes (circa 600 koop- en huurwoningen). Om onderwijs te kunnen bieden aan het groeiende aantal leerlingen, is in Woenderskamp ook een basisschool gepland.

 

In de naastgelegen wijk Hof van Holland vindt u in de toekomst een compleet centrum met diverse winkels, horeca en andere voorzieningen.

 

De verkoop van het eerste project De Stadstuin is in het najaar van 2018 gestart.

 

 

boomgaard Hof van HollandWarmoes Historische Tuin

Warmoes is belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. De Tuin ligt tegenover het Citadel College en op steenworp afstand van station Lent. Deze tuin geeft een mooi beeld van een gemengd tuiniersbedrijf (warmoezeniersbedrijf) zoals dat in de jaren dertig nog volop te vinden was in Lent en omgeving. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in een winkeltje verkocht. Onlangs is het tuincafe geopend waar iedereen kan genieten van koffie met gebak en zelfgemaakte lunches met producten uit eigen tuin. Het  tuincafé is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10u. – 16u. en op zaterdag en zondag van 10u. – 17u. Warmoes zal naar verwachting uitgroeien tot een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

 

Lees hier een  interview met Marlies en Barbara over de historische tuin.

 

Italiëstraat

De Italiëstraat werd voorheen ingezet als busbaan met aangrenzend fietspad. Met de bouw van Woenderskamp wordt de Italiëstraat omgevormd tot een weg die toegankelijk wordt voor alle soorten verkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2019 afgerond.

 

Verkeersknip Griftdijk

Sinds 16 juli 2018 is er een verkeersknip in werking op de Griftdijk-Noord (het deel tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat). Tussen 7:00 en 9:00 en tussen 16:00 en 18:00 is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan om zonder ontheffing de Griftdijk op dit punt te passeren. Als bewoner van Woenderskamp komt u in aanmerking voor een ontheffing. Een voorwaarde is dat de auto op uw naam staat. Rijdt u in een leaseauto, dan heeft u een leaseverklaring nodig waaruit blijkt dat u de bestuurder bent. Een ontheffing is aan te vragen via website van de gemeente Nijmegen. Meer informatie over de verkeersknip vindt u hier.

 

Projecten:

 • De Stadstuin Nijmegen: 115 koop- en huurwoningen
 • Soetegaerde: 109 koopwoningen
 • Talis: 30 sociale huurwoningen
 • Klok: 23 sociale huurwoningen
 • AM /VanWonen: 34 koopwoningen
 • Talis: 125 meergezinswoningen
 • Basisschool met gymzaal

Planning:

 • Begin 2019: bouw De Stadstuin Nijmegen
 • Begin 2019: start verkoop Soetegaerde
 • Vanaf eind 2019: bouw overige woningbouw Woenderskamp
 • 2020: bouw basisschool
 • 2021: ingebruikname basisschool

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media