LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Woenderskamp

 

Kaart goedGelegen tussen de Oosterhoutsedijk en de Griftdijk, biedt de nieuwe wijk Woenderskamp een moderne, kindvriendelijke woonwijk. De nieuwe bebouwing zal aansluiten op de bestaande bebouwing aan de Griftdijk.

 

Bent u op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan biedt deze woonwijk een ruim aanbod aan rijwoningen en tweekappers met openbare parkeergelegenheid en hofjes (circa 600 koop- en huurwoningen). Om onderwijs te kunnen bieden aan het groeiend aantal leerlingen, is in Woenderskamp ook een basisschool gerealiseerd. Een overzicht van alle projecten vindt u onderaan deze pagina. 

 

In de naastgelegen wijk Hof van Holland vindt u in de toekomst een compleet centrum met diverse winkels, horeca en tal van andere voorzieningen.

 

 

 

Warmoes Historische Tuinboomgaard Hof van Holland

Warmoes Historische Tuin is een belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. Deze tuin geeft een mooi beeld van een gemengd tuiniersbedrijf (warmoezeniersbedrijf) zoals dat in de jaren dertig nog volop te vinden was in Lent en omgeving. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in het winkeltje verkocht of verwerkt in een heerlijk gerecht of gebakje die je kunt nuttigen in het tuincafe. Warmoes zal uitgroeien tot een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Lees hier een interview met Marlies en Barbara over Warmoes. 

 

Verkeersknip Griftdijk

Sinds 2018 is er een verkeersknip in werking op de Griftdijk-Noord (ter hoogte van de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat). Tussen 7:00 en 9:00 uur en tussen 16:00 en 18:00 uur is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan om zonder ontheffing de Griftdijk op dit punt te passeren. Als bewoner van Woenderskamp komt u in aanmerking voor een ontheffing. Er zitten verschillende voorwaarden aan het aanvragen van een ontheffing. Die vindt u op de website van de gemeente Nijmegen, waar u de ontheffing ook aan kunt vragen. Meer informatie over de verkeersknip vindt u hier.

 

Projecten

Er zijn verschillende projecten in ontwikkeling in Woenderskamp. Er worden zowel koop- als huurwoningen en appartementen gerealiseerd. Ook is er ruimte voor sociale huur en vrije-sector huur. Maar ook aan de groei van voorzieningen is gedacht. Zo is Kindcentrum de Boomgaard in augustus 2020 gestart op de nieuwe locatie. Hieronder geven we per gebied aan wat er wordt gerealiseerd. Deze cijfers refereren aan de kaart bovenaan de pagina (klik op de kaart voor een grotere weergave).

 1. De Stadstuin: 115 koop- en huurwoningen

  De Stadstuin is het eerste project in Woenderskamp. Het plan bestaat uit een binnen- en buitenring met beide een eigen unieke stijl. Toch vormt het samen een mooi geheel. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en opgeleverd. 
   

 2. Soetegaerde: 109 koop- en huurwoningen
  De woningen in Soetegaerde zijn fraai gelegen tussen de Watersingel en de Italiëstraat. Het wordt een gezellige en autoluwe woonbuurt met een eigentijdse uitstraling. Het project bestaat uit verschillende type woningen, waaronder hoek- en tussenwoningen, driekappers en semi-bungalows. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd. De eerste woningen zijn al opgeleverd, maar er wordt ook nog volop gebouwd.   
   
 3. Vrije-kavels
  Aan de watersingels zijn 8 ruime kavels voor zelfbouw gereserveerd. Op deze plek krijgt u de kans om uw woning grotendeels naar eigen ideeën vorm te geven. Alle vrije-kavels in Woenderskamp zijn verkocht. Klik hier voor andere vrije-kavels in de Waalsprong. 
   
 4. Appartementen De Rossiaan: 124 sociale huurwoningen

  Woningcorporatie Talis gaat in Woenderskamp appartmentencomplex De Rossiaan realiseren waar plek is voor 124 appartementen in de sociale huur sector. Het ontwerp bestaat uit twee gebouwen met een binnentuin. De gebouwen hebben drie en vijf woonlagen. Tien woningen zijn gereserveerd voor Mindset Wonen. De bouw is in volle gang en de verhuur van de eerste woningen is gestart. Lees hier meer. 
   

 5. Kindcentrum de Boomgaard 
  Op 24 augustus 2020 opende De Boomgaard in de Woenderskamp officieel zijn deuren. De school valt onder het bestuur van de Stichting Sint Josephscholen. Het is een katholieke school, die gecombineerd wordt en voor- en tussentijdse kinderopvang. Een mooie aanvulling voor de wijk! Lees hier meer. 
   
 6. Eengezinswoningen Talis: 31 sociale huurwoningen
  Talis realiseert net ten noorden van Kindcentrum de Boomgaard 31 eengezinswoningen. Twee van de woningen zijn geschikt voor (grote) gezinnen en zijn rolstoelgeschikt. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 
   
 7. Historische Tuin (project): 130 koopwoningen

  Aan de buitenranden krijgt het project Historische Tuin een stedelijk karakter met drie of vier woonlagen. In het binnengebied krijgt het een bijzondere architectuur: lichte woningen met donkere accenten en donkere woningen met lichte accenten. Hieromheen liggen veel hofjes met bomen en groen. Er komt een grote diversiteit aan woningtypen, van herenhuizen tot verandawoningen. Alle woningen zijn verkocht. De bouw start begin in de eerste helft van 2021.

 

Locatie:

 


Grotere kaart bekijken

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media