LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Koudenhoek

 

Direct grenzend aan de Oosterhoutse Plas komt de wijk Koudenhoek. De planontwikkeling is opgedeeld in twee delen, noord en zuid. 

Koudenhoek-Noord

In het noordelijke deel komt een groene, autoluwe woonbuurt met in totaal ruim 400 woningen en appartementen. Wilt u wonen in een groene wijk en vindt u sociale verbinding en duurzaamheid belangrijk? Dan is Koudenhoek-Noord een goede keuze. De opzet wijkt af van de meeste wijken uit de Waalsprong. De woningen worden namelijk in clusters gebouwd die allen omgeven zijn door groen. In het midden van deze clusters ontstaan openbare ruimtes die de omliggende woningen samen kunnen gebruiken. Denk hierbij aan een speelveldje of een ontmoetingsplek voor ouderen. Doordat er gewerkt wordt met speelse hoogteverschillen ontstaat er een parkachtige omgeving.

 

In Koudenhoek-Noord komt een ruim aanbod van allerlei typen woningen waardoor veel mensen zich hier snel thuis zullen voelen. 

 

Duurzame wijk met aandacht voor deelmobiliteit

Het noordelijk deel van Koudenhoek wordt een groene wijk waarbij auto’s zoveel mogelijk worden geweerd uit de directe woonomgeving. De parkeerplaatsen worden aan de randen van de wijk gesitueerd. Hoofdwegen bestaan vooral uit fiets- en wandelpaden. Hierdoor ontstaat er volop speelruimte voor kinderen.

Om het autogebruik verder terug te dringen is er aandacht voor actieve deelmobiliteit. Voorbeelden hiervan zijn het inzetten van deelfietsen, deelauto’s en goede verbindingen met het openbaar vervoer.

 

Net als elders in de Waalsprong zijn de woningen volledig gasloos en worden zij aangesloten op het warmtenet.

 

Alles bij de hand

Bewoners kunnen straks genieten van de Oosterhoutse Plas en het landschap van de Waaijer. Ook voorzieningen zijn binnen handbereik want straks ligt in de naastgelegen wijk Hof van Holland een compleet centrum met diverse winkels, horeca en andere voorzieningen. In het zuidelijk deel van Koudenhoek is inmiddels al de nieuwe vmbo-locatie van het Citadel College gerealiseerd.

 

Verwachting is dat de uitgewerkte plannen voor Koudenhoek-Noord in de loop van 2022 bekend worden gemaakt.
 

Koudenhoek-Zuid

Het eerste project in Koudenhoek is  Lentelijn. In het zuidelijkste deel van Koudenhoek komt een knusse woonwijk met een gevarieerd aanbod aan woningen geschikt voor verschillende woonwensen. Voor starters en jonge gezinnen bieden de geschakelde woningen en de appartementen alle ruimte voor ontspanning en groei. De doorgroeiers vinden volop ruimte in de twee-onder-een-kap of de vrijstaande woningen. Ook voor de oudere bewoners is een nieuw thuis voorzien met enkele levensloopbestendige woningen. Een kleinschalig appartementencomplex wordt gebouwd in de zuidwestelijke hoek van het plan. Kortom Lentelijn geeft kleur aan woonwensen van jong en oud. Er zijn zowel koopwoningen als vrije sector-huurwoningen. De verkoop is gestart. Houdt onze nieuwsbrief Waalsprong Actueel in de gaten voor de start verhuur. 

 

Lentelijn, Koudenhoek

 

 

 

Locatie: 

 

 


Grotere kaart bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media