LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Dijkzone

 

Een nieuwe woonsfeer in de Waalsprong is het wonen langs en op de dijk. Hier komen in de toekomst diverse woningtypen; vrijstaande woningen en tweekappers, maar ook rijwoningen en appartementen. Op markante plekken wordt gebouwd met hoogteaccenten.  

 

De dijkzone strekt zich uit vanaf Park Waaijenstein in het noorden tot aan het buurtschap aan de Oosterhoutsedijk in het zuiden. De unieke ligging aan het water biedt mogelijkheden om bijzondere woonwijken te realiseren.

 

Klik hier direkt naar het beschikbare woningaanbod in Hof van Holland en dijkzone. 

 

Lees hier meer over de ontwikkelingen in Hof van Holland.

 

Onderstaande kaart is een impressie van de ontwikkelingen en kan nog veranderen. U kunt geen rechten ontlenen aan deze kaart! Versie feb 2021. Klik op de kaart om deze te vergroten.

 

dijkzone

 

A. Wonen in een terp

Op deze plek in de wijk Woenderskamp komen eengezinswoningen in hofvorm ín een terp. Door deze unieke ligging wordt de begane grond van de woningen tegen de terp gebouwd. De eerste en tweede verdieping kijken er bovenuit. Tuin/balkon worden op niveau van de terp gerealiseerd. Ook komt er een appartementencomplex, hoogte maximaal 20 meter. Het project ligt in een groene landschappelijke omgeving van de dijkzone. Het plan wordt momenteel uitgewerkt als onderdeel van het project De Waalhoven (zie B).

 

B. De Waalhoven

Aan beide zijden van de ‘aanbrug’ van de Oversteek wordt de Oosterhoutsedijk verbreed, zodat een bebouwbare dijk ontstaat. De Waalhoven biedt hier straks circa 570 woningen en voorzieningen, met woontorens op de dijk en laagbouw daarnaast. Ze vormen samen vier groene hoven met elk een eigen identiteit en veel gemeenschappelijke buitenruimte. Groene daken en terrassen, collectieve tuinen en het struinlandschap vormen samen een omgeving die uitnodigt tot bewegen en gezond samenleven. Het plan is autoluw en gericht op deelmobiliteit. De Waalhoven krijgt zonnepanelen en wordt voor meer dan 50% circulair gebouwd. Zo worden minimaal één woontoren en alle grondgebonden woningen in hout uitgevoerd. Start verkoop in 2022, de planontwikkeling duurt circa 5 jaar.
Lees verder:

 

C. Loyd

Klokgroep bouwt hier een uniek luxe appartementencomplex in de dijkzone van Hof van Holland. Een moderne blikvanger, die gebouwd wordt op een terp. Daardoor wordt het uitzicht nog eens extra versterkt. De 78 appartementen liggen in een prijsrange van € 350.000  tot € 1.2 mio. De verkoop is gestart. Start bouw wordt eind 2021/begin 2022 verwacht.

Lees meer over Loyd

 

D. In ontwikkeling

De plannen op deze plek ten zuidoosten van Fort Beneden Lent zijn nog niet bekend. Er wordt gedacht aan vrijstaande woningen, evt tweekappers. Het is nog onduidelijk of deze projectmatig ontwikkeld worden, of door middel van vrije kavels worden aangeboden. De maximale bouwhoogte is 11 meter. Ontwikkeling op zijn vroegst in 2022.

 

E. In ontwikkeling

De plannen op deze plek in de dijkzone van Hof van Holland zijn nog niet bekend. Er wordt gedacht aan vrijstaande woningen, evt tweekappers. Het is nog onduidelijk of deze projectmatig ontwikkeld worden, of door middel van vrije kavels worden aangeboden. De maximale bouwhoogte is 11 meter. Ontwikkeling op zijn vroegst in 2022.

 

Fort Beneden Lent

Het fort is in bezit van Staatsbosbeheer. Het is nog onzeker hoe Staatsbosbeheer de ontwikkeling van het fort gaat uitvoeren. De gemeente zou graag willen dat het fort een functie krijgt voor de buurt. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld een groene ontmoetingsplek, horeca, etc. Het fort is een rijksmonument: het heeft onder andere een belangrijke rol gespeeld in WO2.

 

Waaldijk
De Oosterhoutsedijk wordt vanaf augusuts 2021 tot eind 2022 aangepast zodat hij voldoet aan de nieuwste waterveiligheidseisen. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de dijkversterking Wolferen-Sprok en worden uitgevoerd door Waterschap Rivierenland. 

 

 

Locatie:

 


Grotere kaart bekijken

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bekijk hier het complete woningaanbod

  Naar de woningzoeker
  Volg ons op sociale media