LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Vmbo-nieuwbouw Citadel College keurig op schema

Woensdag 3 Juni 2020 | reacties 0
ingang-bouwplaats-vmbo-nieuwbouw-citadel

Nu de Waalsprong zich in rap tempo ontwikkelt en daarmee het aantal inwoners verder toeneemt, is het belangrijk onderwijsvoorzieningen op peil te houden of te brengen. Zo timmert het Citadel College met de bouw van een nieuwe vmbo-locatie goed aan de weg. Eind dit jaar is het ‘pand vol mogelijkheden’ gereed, waarna 440 leerlingen er in januari 2021 kunnen starten.
 

De nieuwe vmbo-school komt aan de Dijkstraat, pal tegenover het huidige gebouw waar het in 2007 voor het Citadel College begon, met een handvol personeelsleden en 77 leerlingen. Nu, dertien jaar later, werd het tijd deze tijdelijke locatie voor nieuwbouw te vervangen.

 

Het ontwerpen van die ‘prachtige plek met meer ruimte’, was een pittige uitdaging voor architect Jo Jongen. Hij moest rekening houden met de bijzondere vorm van de naastliggende warmtecentrale én de driehoekige vorm van de bouwplek. Hij kwam uit bij een organische, krachtige vorm.  

 

Hogere wiskunde

Het nieuwe gebouw bereikte na de bouwstart in december 2019 eind maart zijn hoogste bouwpunt. Eind mei, het moment waarop we bouwheer namens de Alliantie Voortgezet Onderwijs -Luc Nuijten- spreken, is het metselwerk over de helft en het dak bijna waterdicht. Nuijten, ooit zelf aannemer, geniet zichtbaar van dit project.

 

Volgens planning

Ondanks de bijzondere periode waarin we momenteel leven, verloopt de bouw voorspoedig en is het gebouw volgens planning voor eind december 2020 gereed. ‘Er waren wat leveringsproblemen met ventilatieleidingen, maar die uitloop aan tijd hebben we vrij snel weer ingehaald’, zegt Nuijten. ‘Verder werken de mensen volgens een vast coronaprotocol. Zo wordt in steeds dezelfde kleine groepjes en op verschillende tijden geschaft.' 

 

Nieuwsgierig geworden? 

Meer weten over de nieuwe vmbo-locatie van het Citadel College? Lees hier het hele interview, waar onder andere architect Jo Jongen meer vertelt over het ontwerp. 

 

Zijaanzicht nieuwbouw Citadelcollege Dijkstraat

 

overzichtsfoto nieuwbouw Citadelcollege

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media