LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Prijswinnaars Ideeëncompetitie Langs de Waal zijn bekend

Zaterdag 18 Maart 2017 | reacties 3
gv1703a5182

Onder grote belangstelling van de inzenders heeft op vrijdag 17 maart de prijsuitreiking van de Ideeëncompetitie plaatsgevonden. Juryvoorzitter en wethouder Bert Velthuis deelde de symbolische cheques uit voor de geld- en grondprijzen en een publieksprijs. Tijdens de feestelijke bijeenkomst sprak hij zijn dank en trots uit over de creativiteit en kwaliteit van de ingediende ideeën. Ook was hij verrast over de 9797 stemmen die zijn uitgebracht door het publiek; het toont de betrokkenheid van de Nijmegenaren voor dit gebied.

 

De winnaars zijn:

 • 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
  Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
 • 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
  Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
 • 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-)
  De Verderkijker van Stg. Derde Wal
 • 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
  Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
 • Publieksprijs (€ 1.000,-), met 792 stemmen:
  De Inlaat van Macroheck 

Grondprijzen
Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

 • Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
 • Urban Mini Homes van Eco Architecten
 • Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
 • Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

 

Langs de Waal Nijmegen

Met twee projecten op meerdere locaties in de Waalsprong, direct langs de rivier, biedt de gemeente Nijmegen ruimte aan tijdelijke initiatieven en ideeën. Zodat de kwaliteiten van deze fraaie gebieden, ook nu al worden benut met inspiratiebronnen voor de toekomst.

 • Hof van HolLandArt: een wandel- en fietsroute met kunstobjecten door Hof van Holland, Woenderskamp en Broodkorf.
 • Ideeëncompetitie: voor tijdelijke initiatieven in het gebied rondom stadseiland Veur-Lent, de neven-geul, Hoge Bongerd, De Schans en Hof van Holland.

Lees er meer over op de projectsite van Langs de Waal Nijmegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Cor van der Horst (maandag 20 maart 2017)

Wat volgens mij een noodzakelijk idee is, is om en brug of ophaalbrug te bouwen op wandelgedeelte tussen recreatie meer en waal in, waardoor er een doorgaand struinpad ontstaat richting Ewijk. nu loopt het pad dood achter de oversteek. Een bijna zielige vertoning. Dus maak een doorloop. van hout, van beton, van staal maar vooral van, voor en door NIJMEGEN.

Cor van der Horst (maandag 20 maart 2017)

Als je over de dijken loopt dan is het middenstuk, dood, dor en kaal. Er is geen spanning of avontuur. Geen berg geen tunnel geen klimboom of wat dan ook. Waar blijft het bruisen op de recreatie gedeelte. Waar is de prehistorische hut, grot waar is het romeinse verdronken fort? waar is het hout en steenspeelpark? het educatieve belevingspark?

Redactie Waalsprong (woensdag 29 maart 2017)

Beste Cor, excuus voor de late reactie. Dank voor je suggesties. Helaas heb je de ideeëncompetitie gemist; het zouden goede suggesties zijn geweest. We richten onze pijlen nu even op de winnende inzendingen, we hopen dat op zijn minst een deel ervan doorgang kan gaan vinden de komende periode. Heb je ideeën, die je samen met anderen realiteit wil maken? Google dan eens op Nijmegen Droomstad, een nieuw digitaal platform dat binnenkort gelanceerd wordt!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media