LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieavond plannen Hof van Holland en omgeving

Vrijdag 24 Augustus 2018 | reacties 2
center-squarelr

Op dinsdag 11 september organiseert gemeente Nijmegen een informatiebijeenkomst over het nieuwe centrumgebied van Hof van Holland in de Waalsprong. De informatieavond start om 19.30 uur en vindt plaats in het Citadelcollege (Griftdijk Noord 9A in Lent). De zaal is open vanaf 19.15 uur. Iedereen die meer wilt weten over de plannen van het nieuwe centrumgebied is van harte welkom.

 

Plannen centrumgebied

In juli maakten werd bekend dat - na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure - het bouwplan 'Hart van de Waalsprong' van marktcombinatie AM/AM Real Estate Development/ VANWONEN is geselecteerd als invulling van het centrumgebied van Hof van Holland in de Waalsprong. AM wil in dit centrumgebied ten zuiden van de Graaf Alardsingel circa 11.500 m2 aan commerciële ruimte (winkels, horeca, dienstverlening), circa 450 woningen en het bijbehorende parkeren realiseren.

 

Het centrumgebied wordt het functionele én sociale hart van de Waalsprong. Een plek waar je niet alleen boodschappen kunt doen, maar waar het ook prettig verblijven is en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het plan is onder andere geselecteerd vanwege een volledig energieneutraal winkelcentrum, slimme parkeeroplossingen en de inrichting van de openbare ruimte.

 

AM verwacht begin 2020 te kunnen starten met de bouw. In 2021 zal de eerste fase van het winkelcentrum gereed zijn, in 2024 is naar verwachting het hele plan gereed. Het is de bedoeling dat er een tijdelijke supermarkt komt totdat de eerste fase van het winkelcentrum geopend is.

 

Informatiebijeenkomst

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op 11 september in het Citadelcollege. De gemeente presenteert hier samen met de ontwikkelaar en de architect het ontwerp en de invulling van het toekomstige centrumplan. Ook de planning en de fasering van de bouw komt aan bod.

 

Na de presentatie is er gelegenheid om het plan en de maquette te bekijken. Medewerkers van de gemeente Nijmegen en van de ontwikkelaar AM/AM Real Estate Development/ VANWONEN zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De gelegenheid wordt aangegrepen om u meer te vertellen over de andere ontwikkelingen in Hof van Holland, Woenderskamp en Koudenhoek.

 

Meer informatie over de plannen is te vinden op waalsprong.nl/hofvanholland en op hartvandewaalsprong.nl,

 

Waterfront

« Terug naar het overzicht

Reacties

Marjolein (vrijdag 07 september 2018)

Hallo, Gaat deze bijeenkomst ook over Woenderskamp of alleen het centrum gedeelte Hof van Holland? gr, Marjolein

Redactie Waalsprong (maandag 10 september 2018)

@Marjolein: het 'plenaire' deel, dat wil zeggen: de presentatie, gaat over Hart van de Waalsprong, het nieuwe centrumgebied met winkels, voorzieningen en woningen. Daarna is er gelegenheid bij verschillende stands informatie te bekijken over ontwikkelingen in de rest van Hof van Holland, maar ook in Woenderskamp en Koudenhoek. Het is geen verkoopmanifestatie, maar er zijn enkele ontwikkelaars aanwezig die iets kunnen laten zien over het (toekomstige) woningaanbod in het gebied. We hopen dat hiermee je vraag beantwoord is. Zo niet, stuur dan even een mail naar redactie@waalsprong.nl.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media