LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Hof van Holland krijgt kunstroute

Vrijdag 20 Mei 2016 | reacties 5
g5p1130941an

Nijmegenaren alvast bekend maken met het Waalspronggebied Hof van Holland. Dat is het doel van de kunstroute 'Hof van  HolLandArt' die hier in het komende jaar komt. Wethouder Velthuis gaf op 20 mei het startsein voor het project.

 

Zestien kunstenaars, een mix van gerenommeerde kunstenaars en talenten, hebben zich op uitnodiging van de gemeente Nijmegen aangemeld voor de competitie. Zij hebben ieder één van de 10 locaties in het gebied langs de Waal (Hof van Holland, Broodkorf en Woenderskamp) uitgekozen en gaan aan de slag met een ontwerp voor een kunstobject (Land Art) op die plek. Een vakjury bepaalt welke ontwerpen uiteindelijk worden gerealiseerd. 

 

Begin september moeten de ontwerpen klaar zijn. Een vakjury beoordeelt de inzendingen en ook het publiek mag dan haar stem uitbrengen via het online platform www.langsdewaalnijmegen.nl. De kunstobjecten moeten iets toevoegen aan de locatie waar ze komen te staan en een inspiratiebron vormen voor de toekomstige invulling. In dit gebied komen in de toekomst woningen, gecombineerd met winkels en voorzieningen voor de hele Waalsprong. De kunstenaars worden uitgedaagd om met hun kunstobjecten de transformatie van een agrarisch naar een stedelijk gebied te laten zien.

 

Het is de bedoeling dat de kunstobjecten vanaf eind dit jaar gemaakt en geplaatst worden en de kunstroute vanaf voorjaar 2017 klaar is.


Vakjury

De vakjury bestaat uit een bewoner uit Lent, de verantwoordelijk wethouder Bert Velthuis en vertegenwoordigers van Radboud Universiteit, Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ en de Commissie Beeldende Kunst van de gemeente Nijmegen.

 

Waalsprong

In het stadsdeel Waalsprong worden bijna 13.000 woningen gebouwd, waarvan er op het moment ruim 5.000 zijn gerealiseerd. In Hof van Holland en de aangrenzende plangebieden zouden circa 2.750 woningen gebouwd kunnen worden. Ook is er ruimte om het winkelaanbod en andere voorzieningen voor de Waalsprong uit te breiden.

 


 

Volg het project ook op Twitter: @LangsdeWaal

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

kunstenaar (maandag 23 mei 2016)

Hoe en door welke mensen zijn deze kunstenaars geselecteerd. Ik had ook graag aan dit project mee willen doen. Hadden ze niet een prijsvraag kunnen uitschrijven. Dit lijkt mij een oneerlijke procedure.

Redactie Waalsprong (maandag 30 mei 2016)

Een procedure met open inschrijving is een heel ander en tijdrovender traject. Om binnen afzienbare tijd het doel van het project (met land art mensen naar het gebied trekken) te bereiken, is voor een andere aanpak gekozen. De Commissie Beeldende Kunst heeft vanuit haar expertise een selectie van kunstenaars gemaakt. De commissie heeft gekozen voor een mix van gerenommeerde kunstenaars en talenten uit Nederland (ook uit Nijmegen).

Kunstenaar (woensdag 01 juni 2016)

Beste redactie, Bedankt voor je reactie. (Mij maakt niet uit dat de kunstenaars wel of niet uit Nijmegen komen) Ik weet niet in hoevere gemeente Nijmegen een partner is en geld in dit project steekt? Een open inschrijving was eerlijker geweest, voor meer kunstenaar.

Sandra (zondag 05 juni 2016)

wie zit er in de commissie? is de lijst samengesteld uit namen van de Gelderse lijst kunstenaars? Wie zit er in de vakjury waarover wordt gesproken op langsdewaalnijmegen.nl/ ? graag een beetje meer transparantie, dankje!!

kunstenaar 2 (donderdag 23 juni 2016)

ik ben ook benieuwd! Redactie Waalsprong? Kunnen jullie een reactie geven?

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media