LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Hijskranen in Hof van Holland

Donderdag 16 Juni 2022 | reacties 0
kranenapril-2022uitsnede

Je ziet ze al van ver: de hijskranen in Hof van Holland. De lange stellages draaien dansend boven de bouwprojecten. Hun aantal in Hof van Holland kan per dag variëren, maar wie regelmatig telt, weet dat 12 stuks geen uitzondering zijn. Best een unieke situatie voor Nederlandse begrippen. Er worden dan ook een slordige 2.000 woningen gebouwd op deze locatie. Een paar leuke feiten over deze machtige machines.

 

Bij het project van Living Inn staan drie kranen van Liebherr, type 550. Deze zijn 53 meter hoog, en hebben een gieklengte van 51 meter (de ‘hefarm’). Het hefvermogen varieert van 12.000 kg (op de verre punt) tot 20.000 kg (dichtbij). Dit maximale vermogen wordt in het werk regelmatig gehaald: zo wegen de prefab wanden van Living Inn tussen de 12 en 14.000 kg. Later worden de balkons geleverd op de bouwplaats, met een gewicht van al gauw 16.500 kg. Als je dan de kettingen meetelt die gebruikt worden om de balkons tillen zit je dan zo aan het maximale. Straks worden er ook heel grote vloerplaten aangeleverd, met maar liefst 18 meter overspanning. Daar kunnen er maar 3 van op een vrachtwagen (speciaaltransport, uiteraard) en worden dan direct vanaf de ‘vrachtwagen’ op zijn plek gehesen.

 

Voor de bouw van het Hart van de Waalsprong (woningen, appartementen en winkels) gebruikt de aannemer iets minder hoge hijskranen, omdat er ook minder hoog wordt gebouwd. De ‘haakhoogte’ is daar 50 meter, gieklengte 50 meter, maximale hijslast 12.000 kg. Maar dit project heeft wel de mééste kranen staan. Er staan er maar liefst vier! Dat is makkelijk, omdat dan de bouwwegen vrij blijven en al het bouwmateriaal snel op zijn plek staat. Op twee kranen zijn webcams gemonteerd, die ieder uur een foto maken. Beleef de bouw in Hof van Holland op hoogte van de kraanmachinist!

 

 

uitzicht  hijskraan Hof van Holland 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media