LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Discounter Aldi completeert supermarktaanbod in Hart van de Waalsprong

Donderdag 11 April 2019 | reacties 0
center-squarelr

Gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en VanWonen creëren als ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong CV een nieuw stadshart voor de Waalsprong. Het centrumgebied Hart van de Waalsprong krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. In totaal komt er ongeveer 11.500 m² aan ruimte voor winkels en andere voorzieningen, verdeeld over circa 35 verhuurbare units. AM en VanWonen kondigen nu de komst van discounter Aldi aan. De supermarkt huurt 2.200 m² aan winkelvloeroppervlakte.

 

Uitgesproken, toekomstgericht en verbindend

Het plan Hart van de Waalsprong is eigentijds en passend bij Nijmegen en voldoet in ruime mate aan de ambities van de gemeente. Het wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen, is er ruimte voor diverse doelgroepen. Het Hart van de Waalsprong zal aanvullende voorzieningen bieden voor alle bewoners in de Waalsprong; een functioneel én sociaal hart van de Waalsprong waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Met dit ambitieuze plan leggen AM en VanWonen de lat bewust hoog. 

 

Multifunctionele wijk met centrumgebied
Het gebied van bijna zeven hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties, zoals winkels, horeca en andere basisvoorzieningen en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De circa 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. De winkels liggen grotendeels aan het centrale plein. Mensen kunnen hier hun dagelijkse boodschappen doen, onder andere bij aanbieders van lokale producten. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca. De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 is de hele stadswijk opgeleverd. 

 

Over Hart van de Waalsprong CV
Hart van de Waalsprong wordt ontwikkeld door gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en VanWonen. Kijk voor meer informatie over het project op www.hartvandewaalsprong.nl.

 

Bron: persbericht van Hart van de Waalsprong CV - 11-04-2019

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media