LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouwrijp maken Hof van Holland gestart

Maandag 27 Mei 2019 | reacties 0
bouwrijp-27-meiuitsnede

Aannemer BAM Infra is vorige maand gestart met het bouwrijp maken van Hof van Holland. Tot 2022 wordt dit gebied efaseerd geschikt gemaakt voor de bouw van koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Verder komt in dit gebied een winkelcentrum met supermarkten, speciaalzaken en horeca, is er ruimte voor een school en sportvoorzieningen.

 

Bouwrijp
Wie nu op de bouwlocatie gaat kijken, moet nog een grote verbeeldingskracht hebben om zich voor te stellen dat er vanaf volgend jaar volop gebouwd gaat worden. De werkzaamheden die momenteel door aannemer BAM Infra worden uitgevoerd in het kader van bouwrijp maken, bestaan uit het graven van de watersingel, het ophogen van de grond en het leggen van de ondergrondse infrastructuur en wegen. Als eerste wordt nu de watersingel gegraven en worden cunetten gemaakt. Dit zijn de delen waar straks de kabels en leidingen worden aangelegd en waar de wegen komen.

 

Hart van de Waalsprong
De plannen voor het Hart van de Waalsprong worden momenteel uitgewerkt en voorbereid voor realisatie. Dit is een heel nieuw centrumgebied in Hof van Holland met een gemengd programma voor winkelen, wonen, werken, recreëren en ontmoeten. Er zijn 235 koopwoningen en 215 huurwoningen (zowel sociale huur als vrij sector huur). De winkels komen grotendeels aan een centraal plein en zijn gericht op de dagelijkse boodschappen (met onder andere een Albert Heijn en Aldi) en gezellige, eigentijdse horeca. Op deze plek woon je in een gezellige, stadse omgeving, zijn alle voorzieningen dichtbij en profiteer je bovendien van slimme parkeer- en mobiliteitsoplossingen. Verwachting is dat de bouw in het Hart in 2020 kan starten en dat het centrumgebied rond 2023 in zijn geheel klaar zal zijn.

 

Stedelijk wonen
Ook in de overige delen van Hof van Holland zijn diverse woningbouwplannen in voorbereiding, variërend van grondgebonden eengezinswoningen tot appartementen. Zodra de eerste fasen van bouwrijp maken gereed zijn en de woningbouwplannen definitief zijn, in de loop van 2020, dan de bouw starten.

 

Op de hoogte blijven
Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van woningbouw in Hof van Holland? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief Waalsprong Actueel. Klik hier voor meer informatie over het centrumgebied Hart van de Waalsprong en de mogelijkheden om daar te wonen. De voortgang van het bouwrijp maken is ook te volgen via de BAM Infra Projecten-app (te downloaden via onderstaande QR-code, of via de Apple Store of Play Store). Hier vind je naast de contactgegevens van de aannemer ook meer informatie over de werkzaamheden en planning.

qr code

 

bouwrijp

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media