LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bekijk de enquêteresultaten van Hart van de Waalsprong

Woensdag 6 Mei 2020 | reacties 0
enquete

Begin dit jaar heeft het Hart van de Waalsprong een enquête gehouden over hoe het nieuwe centrum in Hof van Holland eruit moet komen te zien. Van welke soort winkels en horeca er moeten komen tot terrassen in de zon of de schaduw? De resultaten zijn nu bekend!

 

Ongeveer 500 mensen hebben de enquête ingevuld en hun mening laten horen. De volgende punten kwamen zijn belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum. 

  1. Als rode draad loopt door de resultaten heen dat het stadsplein voldoende groen is en ruimte biedt om elkaar te ontmoeten en te spelen. Het winkelcentrum moet een gezellige, sfeervolle ontmoetingsplek worden met tevens ruimte voor events, livemuziek en een weekmarkt. Services als toiletten, bankjes en groen mogen niet ontbreken.
  2. Een gevarieerd en volledig aanbod aan winkels en horeca is (uiteraard) het belangrijkste van het nieuwe winkelcentrum. De omwonenden hebben behoefte aan winkels voor dagelijkse levensbehoefte en persoonlijke verzorging, enkele grotere ketens met huishoudelijke artikelen en kleding, afgewisseld met lokale ondernemers en culturele voorzieningen. De horeca met terrassen dient bruisend te zijn met eet- en drinkmogelijkheden op alle momenten van de dag (koffie, lunch, borrel en diner). Een aantal omwonenden heeft ook de wens uitgesproken voor een zwembad, bibliotheek, postkantoor en weekmarkt. Ook heeft een derde behoefte aan fitnessaanbod.
  3. Als derde punt wordt elementen rondom de bereikbaarheid van het winkelhart genoemd. Voor de één gaat het daarbij om voldoende (gratis) parkeerplaatsen en goede bereikbaarheid per auto, terwijl een ander juist autoverkeer wil beperken en met name de fiets- en voetgangersveiligheid benadrukt. Ook wordt een aantal keren genoemd dat het winkelcentrum voor specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld ouderen, ook goed per openbaar vervoer bereikbaar zou moeten zijn.

Lees op de website van Hart van de Waalsprong wie de enquête invulden en wat ze precies met de resultaten gaan doen. 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media