LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Basisschoolkinderen maken kennis met de bouw in de Waalsprong

Vrijdag 25 Februari 2022 | reacties 0
a8258a01-f2b2-4c01-bdfe-ca87d623f236

Op donderdagmiddag 24 februari zijn 60 basisschoolkinderen uit groep 3 van de Arnhemse Julianaschool langsgekomen in de Waalsprong. In het kader van het thema bouw hebben zij door middel van drie verschillende activiteiten in Hof van Holland kennis gemaakt met dit belangrijke onderwerp. Het was een hele leerzame en vooral gezellige middag.

 

In drie groepen hebben de basisschoolkinderen mogen proeven van verschillende belangrijke onderdelen die spelen in de bouw in de Waalsprong. Zo hebben zij een kijkje genomen in de bouwkeet van Dura Vermeer in Hof van Holland, met uitzicht op het grote bouwterrein. Hier kregen zij uitleg over hoe het er nu precies aan toe gaat bij de bouw van een groot project.

 

Julianaschool

Eigen wijk tekenen

In het Waalsprong Informatiecentrum zijn de kinderen vervolgens aan de slag gegaan met hun eigen droomwijk. Op een plattegrond van Hof van Holland hebben ze in groepjes een eigen invulling mogen geven aan het gebied, met mooie en vernieuwende resultaten. Zo heeft een groepje besloten dat er enkel een hele grote snoepwinkel nodig is. Het is natuurlijk leuk om te zien hoeveel ideeën kinderen van 5 à 6 jaar al hebben over hun leefomgeving.

 

Omgaan met water

Tot slot zijn de kinderen op stap gegaan met projectontwikkelaar Piet Otten, van de gemeente Nijmegen. Hij heeft veel verteld over hoe wij omgaan met water in de Waalsprong: regenwater wordt gezuiverd in wadi’s, een met grind en zand gevulde greppel of sloot, die water zowel kan vasthouden als infiltreren. Vervolgens komt het terecht in de watersingel. Dit verhaal werd met veel enthousiasme ontvangen door de kinderen.

 

Kom langs!

Bent u zelf benieuwd naar alle ontwikkelingen in de Waalsprong? U bent van harte welkom in het Waalsprong Informatiecentrum. Voor actuele openingstijden kunt u terecht op de  contactpagina van onze site. U kunt ook een afspraak maken!

 

Julianaschool 2

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media