LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

ALDI in najaar 2020 naar Nijmegen-Noord

Donderdag 16 Juli 2020 | reacties 0
aldi

Er komt een tijdelijke ALDI in de wijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord. In 2023 wordt een definitief filiaal geopend. De gemeente Nijmegen tekende een overeenkomst met ALDI waarin zij afspraken maakten over de komst van de discounter naar de Waalsprong. De start van de bouw van de tijdelijke, demontabele, ALDI is de eerste bouwactiviteit in de wijk. Voor de definitieve winkel werd eerder al overeenstemming bereikt met Hart van de Waalsprong CV, een samenwerking van AM en VanWonen.

 

De tijdelijke winkel krijgt een plek in Hof van Holland in de Waalsprong. De grootte van de winkel bedraagt 1.400 m2 met ruime parkeergelegenheid. Dit filiaal biedt een verrassend en vernieuwend assortiment. Daarnaast wordt de geur van afgebakken brood een heerlijke binnenkomer. In de winkel ligt de nadruk op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. De winkel is goed toegankelijk met brede paden en heeft een sfeervolle inrichting.

Duurzaamheid is ook voor ALDI een belangrijk thema. Niet alleen zijn er steeds meer biologische en Fairtrade-producten in de schappen te vinden, ook wordt nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Bij de bouw worden regionale leveranciers, installateurs en aannemers betrokken. De definitieve winkel komt in het winkelcentrum Hart van de Waalsprong.

 

Boodschappen en wooninformatie

Voordat de eerste bewoners de producten uit de ALDI-schappen kunnen pakken, gaat het richting het laatste kwartaal 2020. Als alles meezit, kan het tijdelijke filiaal in oktober of november 2020 gaan draaien. Wethouder Noël Vergunst: “Het is mooi dat er in het najaar al een tijdelijke winkel is in Hof van Holland, en dat inwoners van Nijmegen-Noord meer winkelvoorzieningen hebben.”

In het stadsdeel de Waalsprong in Nijmegen-Noord wordt de komende jaren nog volop gebouwd. In het najaar verhuist ook het Wooninformatiecentrum Waalsprong van Thermion naar een ruimte aan het pand van de tijdelijke ALDI. Daar kan iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen van de Waalsprong de komende drie jaar, midden tussen de ontwikkelingen, terecht voor informatie.

 

Hart van de Waalsprong

Met de komst van een tijdelijke vestiging van ALDI kunnen bewoners van de Waalsprong alvast kennis maken met de toekomstige plek van Hart van de Waalsprong. Hart van de Waalsprong wordt hét functionele en sociale hart van Nijmegen-Noord. In het volwaardige winkelcentrum komt een mix van lokale ondernemers en landelijke filiaalbedrijven. Het nieuwe energieneutrale winkelcentrum biedt een zeer compleet aanbod aan winkels voor dagelijkse benodigdheden. Het is makkelijk bereikbaar met de fiets, te voet of met OV, en autobezoekers kunnen er gratis parkeren.

 

Toekomstig aanbod naast ALDI

Bekend is dat in het nieuwe winkelhart een grote AH en ALDI komen. Daarnaast komt er een straatje met diverse speciaalzaken als een bakker, slager, slijter, kaasnoten-winkel, bloemenzaak en een visboer. Aan het plein komt diverse horeca met een Nijmeegs sfeertje, speelgelegenheid voor kinderen en ruimte voor kleine evenementen. Ook komen er aan het stadsplein winkelunits voor huishoudelijke benodigdheden, diverse diensten en maatschappelijke en medische voorzieningen. Totaal zijn er in het centrum ruim 30 units. De verhuur van de eerste fase (waarbinnen ook de supermarkten vallen), gaat na de zomer van start. Geïnteresseerde partijen kunnen zich nog aanmelden op www.hartvandewaalsprong.nl.

 

Dit is een gezamenlijk persbericht van ALDI, AM en Van Wonen en de gemeente Nijmegen
« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media