LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

43 inzendingen voor de ideeëncompetitie Langs de Waal: stem!

Vrijdag 20 Januari 2017 | reacties 1
compilatie-ideeen

Vanaf 20 januari kunnen Nijmeegse inwoners en andere geïnteresseerden stemmen op één van de 43 ideeën die de ideeëncompetitie Langs de Waal opleverde. De gemeente Nijmegen startte de competitie afgelopen najaar met een oproep voor  tijdelijke initiatieven voor het Rivierpark en omgeving. De ideeën lopen uiteen van horeca tot natuurprojecten. U vindt ze allemaal op www.langsdewaalnijmegen.nl; daar kunt u tot en met 19 februari ook uw stem uitbrengen.

 

Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een vakjury deelt prijzen uit in de categorieën profit, non-profit en ‘ideeën zonder business case’. De winnende ideeën krijgen een financiële bijdrage of maken kans om grond in gebruik te nemen. De winnaars dienen het geld te investeren in realisatie van het idee of in onderzoek of werkzaamheden om het idee werkelijkheid te laten worden. In maart 2017 worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Vakjury
De vakjury van de competitie bestaat uit een afvaardiging van de Radboud Universiteit, de wijkraad Lent en Lentse Lucht, een bewoner van Veur-Lent, de gemeente Nijmegen, en Bert Velthuis, wethouder stedelijke ontwikkeling, grondbeleid en cultuur.

 

Negen locaties
Op negen locaties in het rivierpark aan de Waal mogen tijdelijke initiatieven komen om voor reuring in het gebied te zorgen. De locaties liggen in de Ossenwaard, de Spiegelwaal, Hoge Bongerd, De Schans, Hof van Holland en op stadseiland Veur-Lent. In de komende jaren wordt gewerkt aan planvorming voor nieuwe wijken in dit gebied. Het is nu braakliggend, maar biedt wel mogelijkheden om al gebruikt en beleefd te worden. 

 

Langs de Waal

Nijmegen stelt onbebouwde gebieden, die wachten op een definitieve invulling beschikbaar voor mooie, tijdelijke initiatieven en ideeën. Zo kunnen we er ook nu al van genieten. Onder de titel Langs de Waal organiseert de gemeente twee projecten:

  • Hof van HolLandArt: een wandel- en fietsroute met kunstobjecten
  • Ideeëncompetie: voor tijdelijke initiatieven in het gebied

Ze vinden plaats op meerdere locaties in de Waalsprong, direct langs de rivier. Zo worden de kwaliteiten van deze fraaie gebieden ook nu al benut met inspiratiebronnen voor de toekomst.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Citroen (maandag 13 februari 2017)

Stem op BloemRijk Nijmegen om zo heel Nijmegen groener, kleurrijker en vriendelijker voor bijen te maken. #savethebees http://www.langsdewaalnijmegen.nl/breng+uw+stem+uit/686983.aspx?t=Bloemrijk+Nijmegen+-+Storm+Stufkens+

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media