LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

essentiekaartHofvanHollandWoonsferen
 

In de essentiekaart worden vijf woonsferen in verschillende kleuren aangegeven. Het woningaanbod in Hof van Holland wordt een mix van huur en koop, goedkoop en duur en voor jong en oud. De infrastructuur, de watersingel en het Groene Lint vormen begrenzing maar ook verbindingen tussen de woonsferen.

 

Dijkzone

Een nieuwe woonsfeer in de Waalsprong is het wonen langs en op de dijk. Hier komen diverse woningtypen; vrijstaande woningen en tweekappers, maar ook rijwoningen en appartementen. Op markante plekken wordt gebouwd met hoogteaccenten.  

 

Wonen in de dijkzone kan straks op drie verschillende plekken. U geniet van rustig en landelijk wonen aan de Oosterhoutse dijk, van ruimte voor collectieve en andere bijzondere woonvormen bij het fort en de boomgaard of van wonen in een luxe appartement vlakbij de Oversteek.

 

Griftdijk

Deze woonsfeer sluit aan bij de bestaande bebouwing aan de Griftdijk, het krijgt een meer dorps karakter met herkenbare woningtypen maar ook ruimte voor experimentele woonvormen en vrije kavels.

 

Hier woont u straks in een gemêleerde wijk, opgedeeld in erfjes, met ruime straten en  parkeren op eigen terrein.

 

Woenderskamp

Gelegen tussen de Watersingel en de Italiëstraat biedt Woenderskamp een vertrouwde woonwijk met een meer traditionele uitstraling. Bent u op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan biedt deze woonwijk een ruim aanbod aan rijwoningen en tweekappers  met openbare parkeergelegenheid en hofjes.

 

Stadsbuurt

De stadsbuurt is het meest stedelijke woonmilieu en onderdeel van het hart van de Waalsprong. Het mengen van wonen, winkelen, werken en andere voorzieningen zorgt voor een levendige wijk. In dit gebied is een relatief hoge woningdichtheid, mede door hoogbouw en zijn voorzieningen dichtbij. Er worden zowel koop als huurwoningen aangeboden. De stadsbuurt biedt hiermee een plek voor starters, senioren, zorgbehoevenden, studenten en gezinnen.  

 

Er zijn verschillende deelgebieden, zoals de zone langs de Graaf Alardsingel en het gebied rondom het station. Het gebied heeft een goede ontsluiting op openbaar vervoer en fietsvoorzieningen.

 

De stadsbuurt biedt u rij- of geschakelde woningen en appartementen met kleine privé tuinen, stadstuinen en dakterrassen. Samen met de winkels en andere voorzieningen  biedt het u een comfortabele, compacte en complete wijk!  

 

Koudenhoek

Direct grenzend aan de Oosterhoutse Plas aan de noordkant van het gebied komt de wijk Koudenhoek (voorheen Broodkorf genoemd); een woongebied met een dorps karakter vooral bestemd voor jonge gezinnen en doorstromers. Op korte termijn komen hier circa 100 woningen en appartementen aan de zuidoostzijde van de wijk. Daarnaast wordt hier ook de nieuwe vmbo-locatie van het Citadel College gerealiseerd. De plannen voor uitbreiding aan de noordzijde van de wijk worden binnenkort opgestart.

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media