LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorzieningen

In de nieuwe wijken Hof van Holland, Woenderskamp en Koudenhoek komen naast woningen ook diverse voorzieningen.

 

Winkelcentrum Hart van de Waalsprong

Het Hart van de Waalsprong wordt een centrum bestaat uit diverse winkels, horeca en andere voorzieningen, gecombineerd met woningen. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca. Het winkelcentrum is centraal gelegen en goed bereikbaar.

 

Onderwijs

Het basisonderwijs wordt ondergebracht in twee brede scholen. Een brede school is een plek waar diverse voorzieningen gericht op het kind samenkomen. Denk daarbij aan een basisschool, een gymzaal, jeugdzorg, kinderopvang en sport en spelvoorzieningen maar ook een plek voor medegebruik door de buurt. Brede school 'De Boomgaard' in de woonbuurt Woenderskamp is al gerealiseerd en biedt op dit moment basisonderwijs en kinderopvang voor kinderen in de omgeving. Rond 2024 wordt gewerkt aan een tweede basisschool, ten zuiden van de Graaf Alardsingel. Ook aan middelbaar onderwijs is gedacht:  in de direct omgeving heeft het Citadel College haar plek gevonden, met twee locaties. Het Citadel College heeft een vmbo- havo- en vwo-afdeling.
Sowieso kent de Waalsprong een ruime keuze voor passend onderwijs: lees hier meer over de verschillende scholen en onderwijsmethoden.
 

Sporthal Plus 

In de loop van 2021 wordt op deze locatie ook de bouw gestart van de Sporthal Plus. Deze gaat onderdak geven aan sporten in de wijk, maar is ook ingericht om topsport mogelijk te maken. In het complex komen verder het Gezondheidsplein Nijmegen Noord met tal van eerstelijns zorgaanbieders, het Brede Basisteam (voorheen Sociaal Wijkteam) en Stip. Lees  hier meer. In de omgeving is ook ruimte voor maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening. 

 

Groene Lint

Het Groene Lint verbindt belangrijke ontmoetingsplekken in het gebied met elkaar: o.a. scholenpleinen, het hart, de groene elementen zoals de historische tuin en de boomgaard en het sport- en speelplekken. Het krijgt een herkenbare uitstraling waarbij  beweging, spel en ontmoeten centraal staat. De route sluit aan op recreatieve routes in en buiten Hof van Holland zoals de uiterwaarden, Waaijenstein etc. en de belangrijkste (snel) fietsverbindingen. Kortom, een uitstekende manier om een gezonde leefstijl te stimuleren.

 

Historische Tuinderij Warmoes

De Historische Tuinderij Warmoes is belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in een winkeltje verkocht. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. In het tuincafé geniet u van de authentieke boomgaard en de heerlijke zelfgemaakte versnaperingen. 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media