LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorzieningen

 

In de nieuwe wijken Hof van Holland, Woenderskamp en Koudenhoek komen naast woningen ook diverse voorzieningen.

 

Winkelcentrum Hart van de Waalsprong

Het centrum bestaat uit diverse winkels, horeca en andere voorzieningen. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca. Het winkelcentrum is centraal gelegen en daardoor goed bereikbaar.

 

Onderwijs

Het basisonderwijs wordt ondergebracht in twee brede scholen. Een brede school is een plek waar diverse voorzieningen gericht op het kind, samenkomen. Denk daarbij aan een basisschool, een gymzaal, jeugdzorg, kinderopvang en sport en spelvoorzieningen maar ook een plek voor medegebruik door de buurt. De brede scholen komen ten zuiden en ten noorden van de Graaf Alardsingel, beide gelegen aan het Groene Lint en andere langzame verkeersverbindingen.

 

In de wijk Koudenhoek wordt de VMBO locatie van het Citadel College gerealiseerd.
 

Sportvoorzieningen
Het aanleggen van een multifunctioneel sportveld zorgt voor de overloop van bestaande sportverenigingen in de Waalsprong. Het sportveld sluit ook aan bij het Groene Lint. Genoeg mogelijkheden om u op sportief gebied uit te dagen!

 

Het Groene Lint

Groene Lint verbindt belangrijke ontmoetingsplekken in het gebied met elkaar: o.a. scholenpleinen, het hart, de groene elementen zoals de historische tuin en de boomgaard en het sport- en speelplekken. Het krijgt een herkenbare uitstraling waarbij  beweging, spel en ontmoeten centraal staat. De  route sluit aan op recreatieve routes in en buiten Hof van Holland zoals de uiterwaarden, Waaijenstein etc. en de belangrijkste (snel) fietsverbindingen. Kortom, een uitstekende manier om een gezonde leefstijl te stimuleren.

 

Gezondheidszorg en maatschappelijke voorzieningen
In het hart van de Waalsprong komt een gezondheidsplein waarin een breed scala aan eerstelijns zorg een plek gaat vinden. Er is ook ruimte voor aanvullende maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening.

 

Historische Tuinderij Warmoes

De Historische Tuinderij Warmoes is belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. Hier worden nog steeds op traditionele wijze groenten en fruit geteeld. Tijdens het seizoen zijn bezoekers op plukdagen welkom om zelf bloemen, groenten en fruit te komen plukken. De oogst wordt ook in een winkeltje verkocht. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Het  tuincafé is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10u. – 16u. en op zaterdag en zondag van 10u. – 17u. De Historische Tuinderij zal naar verwachting uitgroeien tot een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media