LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Ambities

 

Intensieve verkenning
Bij de ontwikkeling van een nieuw gebied is het erg belangrijk om vooraf de wensen en mogelijkheden goed in kaart te brengen. Hiervoor heeft de gemeente de afgelopen jaren een brede verkenning gedaan. Zij is in gesprek geweest met onder andere bewoners, woningzoekenden, ondernemers en bouwpartijen om verschillende scenario’s voor het gebied en haar omgeving op te stellen. Deze verkenning is gebruikt voor het opstellen van het ambitiedocument. Drie zeer goed bezochte informatieavonden met levendige discussie hebben veel input geboden voor het opstellen van dit ambitiedocument. Het beschrijft de toekomstige en functionele invulling en ruimtelijke structurering van het gebied.

 

essentiekaartHofvanHollandDe essentiekaart
Een belangrijke kaart in het ambitiedocument is de zogenaamde essentiekaart. Deze is gemaakt om de kernwaarden voor het nieuw te ontwikkelen gebied in kaart te brengen. Op de essentiekaart is goed te zien dat het gebied ruimte biedt aan verschillende woonsferen. Deze diversiteit aan woonsferen sluit goed aan bij groepen zoals gezinnen, starters, studenten, 1-2 persoonshuishoudens, ouderen en andere groepen met bijzondere wooneisen. U vindt er straks een stedelijke woonomgeving, maar er komen ook groen-stedelijke wijken. Groot, klein, huur en koop; het biedt straks voor ieder wat wils.

 

Het Hart van de Waalsprong

Een van de onderdelen van de essentiekaart is het Hart van de Waalsprong (nummer 5 in het rode gedeelte). Dit hart bevindt zich in het midden van Hof van Holland, tussen het Fort Beneden Lent en de Graaf Alardsingel. In (en rond) dit hart ontstaat een stedelijke sfeer met een hoge woningdichtheid en menging van functies. Winkels, voorzieningen en kantoren worden er gecombineerd met woningen. In het nieuwe winkelcentrum kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar voorziet ook in aanvullende speciaalzaken, horeca en maatschappelijke voorzieningen zoals basisscholen, sportfaciliteiten en een gezondheidszorgcentrum. In het levendige hart staan ontmoeten en verbinden centraal!

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media