LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

parfumatoriumVolgens een oude bloemenkweker was vroeger in het dorp Lent de geur van bloemen sterk aanwezig. Om de transformatie van Lent in een artistieke metafoor te vangen heeft de kunstenaar bloemen geplukt uit de tuinen van mensen om er parfums van te kunnen maken.

 

Het kunstwerk

Naast de 16 parfumflessen, met ieder een eigen code, staat op de plattegrond aangeven waar de bloemen precies geplukt zijn. Het betreft verschillende locaties in Lent waar vroeger kassen stonden. PARFUMATORIUM is een samenstelling van de Latijnse woorden ‘perfumare’ dat doorheen roken betekent en het woord ‘observatorium’. Hierdoor suggereert de kunstenaar dat dit een plek kan zijn voor contemplatie (over het einde aan de glastuinbouw in Lent) en voor observatie.

 

The making off

Theodora is geïnspireerd door geschiedenis en gaat vaak op zoek naar boeiende momenten van structurele veranderingen en onderzoekt wat hun invloed is op de samenleving. Haar rol ten dienste van haar projecten is flexibel, heel vaak gedraagt zij zich als antropoloog, wetenschapper, curator, historicus of een teler. Bij het realiseren van haar projecten werkt zij niet alleen. Haar klankborden zijn gemeentes, instanties, instellingen, ondernemingen en niet geheel onbelangrijk de bewoners die in de nabijheid van haar projecten wonen zoals in haar laatste project ‘Parfumatorium’. De reden voor deze samenwerking is niet alleen gelegen in het feit dat zij het project maatschappelijk ondersteunen, maar wil de kunstenares ze juist betrekken bij het maakproces om de sociale cohesie te stimuleren.

 

TheodoraOver de kunstenaar 

Theodora Kotsi-Felici is geboren in Athene en woont sinds 1999 in Nederland. Zij studeerde grafisch vormgeving in Athene en culturele antropologie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Daarnaast behaalde zij een bachelor-en masterdiploma in ‘Autonome Beeldende Kunst’ bij AKV/st. Joost in Breda. In 2015 ontving zij een Werkbijdrage Jong Talent van de Mondriaan Fonds om haar artistieke praktijk verder te ontwikkelen.

 

Openbare ruimte
De openbare ruimte is het werkveld waar Theodora haar projecten realiseert. Zij heeft diverse projecten opgezet en uitgevoerd zowel in Nederland als in het buitenland.

Door interventies te doen in openbare ruimtes stelt Kotsi-Felici in vraag hoe democratisch deze ruimtes zijn. Zij is gefascineerd door het creëren van ruimte en nieuwe voorwaarden – dat een katalysator is voor het plaats vinden van sociale actie - waar zij mensen uitnodigt deel te nemen.

 

Foto's van Parfumatorium

parfumaotorium 1Parfumatorium 2parfumatorium 3parfumatorium 4

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media