LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

informatiezuilDe informatiezuilen die door Oscar Lourens zijn ontworpen, zijn een uiterst subtiele toevoeging aan de beeldenroute. Zijn wens was het, niet meer toe te voegen dan de titelbordjes aan de muur in het museum.

 

Het kunstwerk
Ingetogen, met alleen de hoogst noodzakelijke informatie en uiterst functioneel. Door de afwezigheid van muren heeft hij er voor gekozen een stalen plaat uit de grond te laten komen en die om te buigen. Het staal is verchroomd waardoor het land, het gras erin weerspiegeld wordt en de plaat compleet wordt opgenomen door de omgeving. De plaat krijgt de kleur van zijn directe omgeving en past zich aan aan elke locatie. Het complexe en verhalende logo van Nijmegen Waalsprong heeft een plaats gekregen frontaal in de zuil. Alle onderdelen en kleuren zijn verwijderd doordat de afbeelding met laser is uitgesneden en zo een neutraal maar herkenbaar embleem is ontstaan.

 

oscar lourensOver de kunstenaar 

Oscar Lourens (1973) is beeldend kunstenaar, maar daarnaast ook werkzaam als uitgever en producent van kunstenaarsboeken, tentoonstellingsmaker en adviseur.

 

 

 

 

 

Foto's van de informatiezuilen

informatiezuil 1informatiezuil 2

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media