LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Infomatie voor bewoners van Woenderskamp

 

In Woenderskamp zijn inmiddels de eerste projecten opgeleverd. Na de Stadstuin, zijn er nu ook woningen van het project Soetegaerde opgeleverd. De komende tijd worden nog verschillende werkzaamheden afgerond. Van grondgebonden woningen, tot de appartementen van Talis, tot de bouw van Kindcentrum De Boomgaard. Omdat er in de omgeving nog volop wordt gebouwd, is de verkeerssituatie nog niet definitief. Hieronder leest u handige informatie voor u als bewoner. 

 

Verkeer
In Woenderskamp wordt nog volop gebouwd. Voor ieders veiligheid wordt het bouwverkeer zoveel mogelijk gescheiden van het overige verkeer, en vooral ook (jonge) fietsers. Daarom is de Stadstuin afgesloten aan de kant waar nog bouwactiviteiten plaatsvinden. U kunt de wijk in en uit rijden via de Griftdijk Noord. Vervolgens maakt u gebruik van de Italiëstraat en de bouwweg die later wordt ingericht als een ventweg. U kunt via een rijplaat die over de wadi ligt de ventweg weer verlaten. De rijplaat wordt elke keer opgeschoven wanneer er woningen worden opgeleverd. U kunt uw woning met de fiets bereiken via de Giorgio Vasaristraat. Ook komt er een doorgang naar de school (basisschool De Boomgaard). Hiervoor zijn de verkeerslichten aan de Griftdijk aangepast. 

 

De hele wijk wordt een 30-km zone, met uitzondering van gebied rondom de Lavinia Fontanahof. Die straat is ingericht als woonerf en hier moet stapvoets worden gereden.

 

In verband met het scheiden van bouwverkeer en overige verkeer is het niet mogelijk om door de Italiëstraat naar de Graaf Alardsingel te fietsen. De Italiëstraat wordt eind 2021 opengesteld voor personenvervoer en openbaar vervoer.

 

Verlichting

Vanwege leveringsproblemen van de lichtmasten is er nu tijdelijke verlichting geplaatst. Op termijn wordt de tijdelijke verlichting vervangen door de definitieve verlichting.

 

Winkels

In de wijk Hof van Holland wordt een het Hart van de Waalsprong gerealiseerd. Dit wordt een gebied met verschillende winkels, horeca, twee supermarkten en andere voorzieningen. Een van de supermarkten die in Hof van Holland komt is een ALDI. Tot de definitieve ALDI gereed is, opent ALDI een tijdelijke winkel in Hof van Holland. De verwachting is dat u vanaf begin november in deze tijdelijke ALDI uw boodschappen kunt doen.

 

Wilt u meer weten over de voortgang in Woenderskamp? Of in het geheel over de Waalsprong? Neem dan eens contact op met ons Wooninformatiecentrum Waalsprong, of loop even binnen.

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media