LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

future ruins 1Het kunstwerk 'Future Ruins' is een folly, zoals die in de 18e eeuw in Engelse landschapstuinen ontstonden. Een ruïne van de toekomst, in de kersenboomgaard in Lent.

 

Het kunstwerk
In de 18e eeuw ontstond in Engeland het fenomeen van de folly. Dat betekent dwaasheid en verwees naar de vele nep kastelen, grotto’s, vervallen kerkjes en tempels die de aristocratie op haar landgoederen liet neerzetten. Ze suggereerden historisch erfgoed, maar het waren niet eens theehuisjes. Ze stonden er slechts om heen te wandelen, naar te kijken en als ‘conversation pieces’ te dienen. Niet zelden kregen deze folly’s de gedaante van een ruïne.

 

Ruïnes zijn verhalenvertellers, bijzondere plekken waar we even stil blijven staan en om ons heen kijken. We zien restanten van een vervlogen tijdperk, kunnen raden naar gebeurtenissen en ontwikkelingen die hier hebben plaatsgevonden. We beleven hoe wat de mens gemaakt heeft weer opgaat in de natuur.

 

Future Ruins wil in dit gebied, waar een grote nieuwbouwwijk komt, een rustpunt zijn. Verscholen tussen de kersenbomen zal de ruïne in de loop der tijd een dialoog aangaan met de omgeving. Allereerst met de natuur en het weer. Maar hopelijk ook met de mens. Bewoners en wandelaars kunnen even op een omgevallen pilaar picknicken, van de mooie bomen genieten en misschien raadselen over wat hier was en komen gaat. De ruïne is zo abstract dat iedereen er een eigen verhaal bij kan verzinnen. Is het een ruïne van de toekomst? Heeft hier een hele grote kleuter met blokken gespeeld? Of is het een ode aan de structuralistische architectuur van Herzberg, Blom en Van Eijck?

 

Uiteindelijk is het vooral wat het is: een folly die een verhaal verteld in het groen langs de Waal.

 

edwin zwakmanDe kunstenaar

Een voetgangersbrug die nergens heengaat in Shanghai, een enorme foto van een landschap dat geheel in de studio blijkt te zijn gebouwd, VN operaties in vredige gebieden waar men ze nooit zou verwachten. In elk van zijn projecten nodigt Zwakman uit de wereld om ons heen met andere ogen te bekijken.

Hij studeerde aan de Willem de Kooning Akademie Rotterdam, Städelschule Frankfurt/M en de Rijksakademie Amsterdam. Na jaren in Engeland en China te hebben doorgebracht, woont en werkt hij nu in Amsterdam en Frankfurt. Hij is als tutor verbonden aan BEAR ArtEZ Arnhem en als guest lecturer aan de Master Fine art in Utrecht. Zwakman’s werk is te zien in internationale exposities als de Steirischer Herbst,  en de Biënnales van Venetië en Taipei. Onder anderen het Van Abbe Museum, Stedelijk Museum Schiedam, Centraal Museum Utrecht, Ludwig Forum Aachen, Huis Marseille Amsterdam, OCAT Shanghai en meest recentelijk het Neues Museum Nürnberg wijdde solotentoonstellingen aan zijn werk.

Klik hier voor meer informatie over de kunstenaar.

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media