LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Fabrikaat ontwikkelt placemaking projecten: op locaties die wachten op een nieuwe invulling laat Fabrikaat mogelijkheden voor nieuw gebruik zien.

 

Stadsontwikkeling is namelijk niet langer het gevolg van een blauwdruk, van bovenaf bedacht door projectontwikkelaars en beleidsmakers, maar een continue veranderend proces waarin leefbare plekken kunnen worden ontwikkeld in samenwerking met initiatieven van onderaf. Vanaf 2017 organiseert Fabrikaat met het project KAPKAR / SF-P7S placemaking voor Nijmegen-Noord. In dit tussentijdse gebied laten ze met experiment en ontwerp aan de Oosterhoutsedijk 88 zien wat de identiteit van dit veranderende gebied kan worden. Het is een levendige plek waar je kunstprojecten kunt beleven, waar evenementen worden georganiseerd en waar je wordt uitdaagt na te denken over je leefomgeving. Daarnaast kun je binnen in de boerderij maquettes van ideeën bekijken, je verdiepen in de literatuur of je met een kopje thee nestelen voor het haardvuur. Meer over dit product vind je hier

 

Kunst en installaties te zien bij KAPKAR / SF-P7S
 

fabrikaatPaviljoen KAPKAR / SF-P7S | Frank Havermans in opdracht van Fabrikaat

Kunstenaar Frank Havermans heeft een paviljoen ontworpen en gerealiseerd waarin oude en nieuwe manieren van bouwen en wonen samenkomen. In zijn ontwerp verwijst Havermans naar de constructies van de boerderijen die hebben moeten plaatsmaken voor de aanleg van de Spiegelwaal bij Nijmegen. Deze traditionele huizen verdwijnen langzaam uit ons landschap terwijl we zoeken naar nieuwe vormen van bouwen en wonen. In combinatie met hedendaagse materialen heeft Havermans een hybride, demontabel en modulair gebint gecreëerd. Lees hier meer. 

 

fabrikaat 1Atlas van Nijmegen-Noord | Jan Rothuizen in opdracht van Fabrikaat
Hoe wordt de identiteit van een nieuw gebied gevormd? Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen heeft de transitie in Nijmegen-Noord vastgelegd. Op de voor hem kenmerkende manier heeft Rothuizen op basis van zijn persoonlijke belevingen en de verhalen van de gebruikers dit gebied in kaart gebracht. De atlas is een verzameling van registraties, zowel feitelijkheden als ervaringen en associaties, die samen de stad definiëren. In de tuin bij KAPKAR / SF-P7S is de atlas in het groot te zien, er is ook een papieren versie te koop. Lees hier meer.

 

fabrikaat 2(im)materialen bibliotheek | Florian de Visser in opdracht van Fabrikaat
Hoe maak je het levensverhaal van een gebied zichtbaar? In Lent heeft land plaatsgemaakt voor water. Voor de aanleg van de Spiegelwaal zijn veel woningen en bedrijven gesloopt, maar compleet verdwenen zijn ze niet. Materialen hebben op verschillende manieren een nieuwe bestemming gevonden en herinneringen zijn met de voormalige bewoners meeverhuisd. Ontwerper Florian de Visser bezocht oud-bewoners van het gebied om herinneringen te verzamelen en hij achterhaalde nieuwe bestemmingen van diverse materialen. Kunnen we niet-materiële herinneringen aan het gebied ook herbestemmen? In de (im)materialen bibliotheek komen fragmenten van herinneringen en materialen bij elkaar, als potentiële nieuwe grondstoffen voor de toekomst van het gebied. Lees hier meer. 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media