LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Woningen in Hof van Holland en omgeving

Meer woningen »

Laatste nieuws

Tijdelijke afsluiting brug De Oversteek en...
Vrijdag 17 Juni 2022 | reacties 5
Tijdelijke afsluiting brug De Oversteek en Generaal James Gavinsingel De Oversteek en de Generaal James Gavinsingel tussen het Nymaplein en de kruising met de... » Lees verder

Nieuwsbrief

Hof van Holland en omgeving

De Waalsprong is constant in ontwikkeling en wordt de komende jaren nog aanzienlijk uitgebreid. De afgelopen jaren zijn er vooral rondom Lent en Oosterhout veel woningen gebouwd. De vraag naar extra woningen in Nijmegen blijft echter onverminderd groot. Naast woningen, is er in de Waalsprong ook veel behoefte aan winkels en andere voorzieningen. Daarom is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe wijken in deze zuidwestelijke hoek van de Waalsprong. Een nieuwe, stedelijke woonomgeving waar u kunt genieten van een levendige omgeving, met alle voorzieningen om de hoek. De komende jaren worden er hier tussen 3.000 en 3.500 nieuwe woningen gebouwd. Onderaan de pagina ziet u een deel van het voorlopig ontwerp van Hof van Holland, Woenderskamp, Koudenhoek en de Dijkzone. 

 

Hof van Holland 

In dit nieuwe stedelijke hart van de Waalsprong ervaar je het nieuwe stadse wonen. Een plek waar alle bewoners van de Waalsprong en andere bezoekers graag komen voor de dagelijkse voorzieningen en gezelligheid. Het is er levendig, maar niet hectisch. Gezellig, maar niet benauwend. De prettige inrichting, slimme parkeer- en mobiliteitsoplossingen en de zichtbare nabijheid van het groene landschap zorgen voor een ontspannen sfeer.
Een grote variëteit nieuwe bewoners vindt er een nieuw thuis aan het gezellige plein, rond het stationsgebied of in een beschut buurtje. Altijd met de voorzieningen binnen handbereik.

 

ai

Binnen Hof van Holland vormt het nieuwe winkelcentrum 'Hart van de Waalsprong' letterlijk het kloppend hart van de wijk. Vanaf 2023 kan hier voor het eerst gewinkeld worden. Er wordt nog aan verder gebouwd tot het naar verwachting in 2024 helemaal gereed zal zijn. In het Hart van de Waalsprong komen diverse winkels, horeca en andere voorzieningen. De focus zal liggen op de winkels die producten en diensten aanbieden die je regelmatig nodig hebt en hierin een volwaardig en compleet aanbod bieden. Daarnaast zijn samenwerkingen met lokale partijen belangrijk voor het winkelcentrum om een goede binding te hebben met Nijmegen en de Waalsprong. Er is al een overeenkomst met fullservice supermarkt AlbertHeijn en discounter Aldi. En wist u dat de laatste al een tijdelijke winkel heeft geopend in Hof van Holland? Deze zal daar blijven staan, totdat Aldi kan verhuizen naar de definitieve winkellocatie.  Lees meer. 

 

Dijkzone

De dijkzone strekt zich uit vanaf Park Waaijenstein in het noorden tot aan het buurtschap aan de Oosterhoutsedijk in het zuiden. De dijkzone loopt formeel door twee woonbuurten: Hof van Holland en Woenderskamp. De unieke ligging aan het water biedt mogelijkheden om bijzondere woonwijken te realiseren. De woonsfeer wijkt dan ook af van de rest van deze woonbuurten en richt zich op het unieke karakter van rivierlandschap, Rivierpark en Waal en het uitzicht op de binnenstad van Nijmegen.  Lees meer. 

 

Koudenhoek

Er zijn plannen in voorbereiding voor een groene, autoluwe woonbuurt met voornamelijk grondgebonden woningen en enkele appartementenblokken. Het ontwerp is gericht op aansluiting op de Oosterhoutse Plas. De woonbuurt profiteert straks van de levendigheid van wonen nabij het Hart én De Waaijer als achtertuin.  Lees meer. 

 

Woenderskamp 

Deze woonbuurt is in de afgelopen jaren gegroeid tot een groene en kindvriendelijke omgeving; het grootste deel van de woningen is al gerealiseerd of in aanbouw (op het deel in de dijkzone na). Het programma van circa 600 koop- en huurwoningen wordt in de komende periode afgerond met woningbouw in de noordelijke punt van de wijk. Ook een basisschool inclusief kinderopvang en gymzaal vormde deel van het programma. Verder vindt u in de historische tuin Warmoes een boomgaard, tuincafé en gezellig ontmoetingspunt voor de wijk.  Lees meer. 

 

Nieuwsbrief 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf u in op onze nieuwsbrief, zodat u niets hoeft te missen! Of volg de ontwikkelingen van Hof van Holland op Facebook!

 

Impressies Hof van Holland, Woenderskamp, Koudenhoek en Dijkzone

In onderstaande afbeeldingen ziet u sfeerbeelden van hoe Hof van Holland en omgeving er straks uit gaan zien. Deze ontwerpen zijn nog niet definitief en kunnen nog veranderen. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze afbeeldingen. (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

 

renderHR render2 render 3 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media