LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Laatste nieuws

Hof van Holland: plannen bekend voor nieuw...
Vrijdag 6 Juli 2018 | reacties 0
Hof van Holland: plannen bekend voor nieuw hart van de Waalsprong De gemeente Nijmegen heeft in een Europese aanbesteding het plan van ontwikkelingscombinatie... » Lees verder

Nieuwsbrief

Hof van Holland

De Waalsprong is constant in ontwikkeling en wordt de komende jaren nog aanzienlijk uitgebreid. De afgelopen jaren zijn er vooral rondom Lent en Oosterhout veel woningen gebouwd. De vraag naar extra woningen in Nijmegen blijft echter onverminderd groot. Naast woningen, is er in de Waalsprong ook veel behoefte aan winkels en andere voorzieningen. Daarom is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe wijken Hof van Holland, Koudenhoek (voormalig Broodkorf) en Woenderskamp.

 

Intensieve verkenning
Bij de ontwikkeling van een nieuw gebied is het erg belangrijk om vooraf de wensen en mogelijkheden goed in kaart te brengen. Hiervoor heeft de gemeente de afgelopen jaren een brede verkenning gedaan. Zij is in gesprek geweest met onder andere bewoners, woningzoekenden, ondernemers en bouwpartijen om verschillende scenario’s voor het gebied en haar omgeving op te stellen. Deze verkenning is gebruikt voor de verdere planvorming en ontwikkeling van het gebied.

 

HofvanHolandtotaalStrategische ligging

Het nieuwe ontwikkelingsgebied heeft een unieke ligging aan enerzijds de Waal en anderzijds de Oosterhoutse Plas. Aan de oostzijde vormt de spoorlijn Nijmegen - Arnhem de fysieke grens met Lent. Dankzij de strategische ligging zal hier een nieuw centrum voor de Waalsprong verrijzen dat de bestaande deelgebieden met elkaar zal verbinden. Het centraal gelegen treinstation Lent zorgt bovendien voor een optimale bereikbaarheid via het openbare vervoer.

 

Hart van de Waalsprong

De komende jaren worden er tussen 3.000 en 3.500 nieuwe woningen gebouwd. Naast woningen, zal dit gebied tevens uitgebreid worden met een winkelcentrum met diverse voorzieningen. Zo ontstaat een nieuw Hart van de Waalsprong dat een functie heeft voor de hele Waalsprong.

 

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media