LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Watersysteem

 

In de Waalsprong wordt een bijzonder en duurzaam kringloop voor regen- en kwelwater (water dat onder de rivierdijk omhoog komt) aangelegd. Een deel van dit systeem is er al: goten, wadi’s en singels bepalen het straatbeeld in de Waalsprong. Als de Waalsprong af is, staan deze in verbinding met de grote waterplassen die aangelegd worden in De Waaijer. De duurzame waterkringloop die in de Waalsprong wordt aangelegd, gaat functioneren door het wateroverschot in natte periodes op te vangen in de grote waterplassen en dit water in droge tijden rond te pompen via de singels. Het ecosysteem blijft zo in stand. Hieronder lees je de brochure 'Water in de waalsprong', waarin alles staat over het watersysteem.
 

Als bewoner kan je eraan bijdragen dat het water mooi en schoon blijft en dat de waterkringloop in balans blijft. Dit kan jij doen:

  • Vang je regenwater op in een regenton en gebruik dit water om kamerplanten en tuin te bewateren;
  • Was de auto niet voor de deur maar bij een wasstraat; 
  • Ruim hondenpoep op! Hondenpoep is namelijk funest voor de waterkwaliteit. Bovendien ben je overal in Nijmegen verplicht hondenpoep op te ruimen, behalve in speciaal daarvoor ingerichte hondenuitlaat-veldjes: hier zorgt de gemeente voor regelmatig reinigen.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen;
  • Voer geen eendjes en ganzen: als je brood in het water gooit wordt de olie uit het brood gezogen en vormt dit een plasje rond het brood. Dit komt in het verenkleed van de eend.
  • Laat je kliko wassen door een speciaal reinigingsbedrijf;
  • Geef groen de ruimte! Plant groen in plaats van stenen in je tuin.

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media