LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Opleveringen

 

Als nieuwe bewoner van de Waalsprong ontvangt u van de gemeente Nijmegen een opleverpakket met daarin een welkomstbrief  en een aantal brochures. Op deze pagina treft u deze informatie voor een groot deel digitaal.


Gemeente Nijmegen

De contactpersonen bij de gemeente Nijmegen:
- Uw wijkwethouder van de Waalsprong is Bert Velthuis.
- Voor vragen over onderhoud en inrichting van openbare ruimte in de wijk kunt u terecht bij de wijkbeheerder Nijmegen Noord, Carline Westen. U kunt haar bereiken op 06 – 52 75 17 20 of mailen naar: c.westen@nijmegen.nl.

 

Digitale informatie

 • Website gemeente Nijmegen www.nijmegen.nl   
 • Op www.nijmegen.nl/diensten/wijken/ kunt u per stadsdeel allerlei nieuws en informatie vinden.
 • De digitale Balie: Klik op de homepage linksboven op Actueel. De Digitale Balie staat in het gele blokje. Hier vindt u alle informatie over producten en diensten van de gemeente.
 • In MijnNijmegen hier vindt u allerlei informatie over uw directe omgeving. Klik op de knop bovenin het menu. Je logt in met je Digid-code.
 • Meld- en Herstellijn: via de Digitale Balie, de App of tel: 14 024. Voor smartphones is er de Meld&HerstelApp om melding te maken van zaken die kapot/vernield zijn en andere vormen van overlast in de openbare ruimte, bv. een kapot bankje of afvalbak, losse stoeptegels en dergelijke. U kunt meldingen ook digitaal doorgeven: op de homepage staat  in de balk Digitale Balie een link naar Meld- en Herstellijn. U kunt ook  bellen met 14024.
 • Stadswinkel (’s middags alléén op afspraak). Als u zaken wilt doen met de gemeente (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs aanvragen) is het handig eerst een afspraak te maken. Dan bent u meteen aan de beurt en hoeft u niet te wachten. U kunt de afspraak maken via de Digitale Balie, langs­komen in de Stadswinkel (Mariënburg 30) of bellen met 14 024. De openingstijden van de Stadswinkel vindt u op de website.
 • Ontwikkelingen Waalsprong. Volg de ontwikkelingen in de Waalsprong via www.waalsprong.nl. Volgt u de Waalsprong tevens via facebook ( www.facebook.com/waalsprong) of Twitter (@Waalsprong).
 • Voorzieningencentra in Oosterhout www.deklifnijmegen.nl  en in Lent www.desternijmegen.nl.
 • Sporten in Nijmegen: kijk op www.nijmegen.nl/diensten/sport/aanbod-sport-en-bewegen/ voor meer informatie over sportmogelijkheden.
 • Nee sticker (geen ongeadresseerd reclamedrukwerk) verkrijgbaar bij gemeente of bel 0900 – 2025095.
 • Info Breng: openbaarvervoersdienst in de Stadsregio Arnhem Nijmegen  www.breng.nl/klantenservice  of bel 0900 - 266 63 99 voor meer informatie over buslijnen en vervoersbewijzen in de Waalsprong
 • Glasvezel: meer informatie bij Reggefiber
 • Wandelroutes in en om Nijmegen
 • Fietsroutes in en om Nijmegen

 

Afval, grofvuil en meer
Op de afvalkalender van de Dar (Dienst afvalstoffen en reiniging) staat wanneer uw afval opgehaald wordt en welke afspraken en regels hiervoor gelden. U kunt het afval ook zelf wegbrengen naar de milieustraat. Voor het aanbieden bij de milieustraat heeft u een afvalpas nodig. De pas kunt u aanvragen bij Dar. Met de pas kunt u de eerste 250 kg afval gratis aanbieden. Indien u meer afval heeft, dan betaalt u daarover een vergoeding. Kijkt u voor meer informatie over afval, grofvuil en ophaaldata op de website www.dar.nl.

In Nijmegen scheiden we plastic van overig afval. Ook papier wordt apart ingezameld. Als het goed is, heeft u een gft-container gekregen. Zo niet, belt u dan even met Dar. Dan krijgt u die alsnog.

 

Grofvuil mag u twee keer per jaar gratis op laten halen door Dar (max. 2m3 per keer).

U kunt het ook zelf wegbrengen naar de milieustraat. Die is alleen voor inwoners van Nijmegen, dus neem een geldig legitimatiebewijs en uw Dar-pasje mee. Kijk voor meer informatie over afval, grofvuil en ophaaldata op www.dar.nl.

 

Grond: als u grond overhoudt na het aanleggen van uw tuin kunt u die ook naar de milieustraat brengen. Storten in de openbare ruimte mag niet, milieutoezicht controleert hierop!

Honden uitlaten in uw buurt

De gemeente vindt het belangrijk dat er voor honden genoeg plekken zijn om te spelen, te rennen en hun behoefte te doen. Daarom zijn er hondenlosloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en hondenpoepbakken. De hondenpoepbakken staan verspreid over de stad. U kunt deze in ieder geval vinden bij de losloopgebieden en uitlaatplaatsen. Voor meer informatie over alle locaties kunt u hier terecht. Bij afwezigheid van een hondenpoepbak kunt u een gewone afvalbak gebruiken. In De Grote Boel zijn nog geen poepbakken geplaatst; deze volgen in een later stadium van ontwikkeling van de wijk.

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media