LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Zomeractiviteiten in Warmoes – Historische Tuinderij Lent

Zaterdag 14 Juni 2014 | reacties 0
warmoes-2

Vanaf medio juni is het weer iedere zaterdag plukdag in Warmoes; bezoekers kunnen in Warmoes, de Historische Tuinderij Lent, zelf fruit en bloemen plukken. Er zijn kersen, pruimen, zwarte bessen, witte bessen, rode bessen, frambozen, bramen, kruisbessen, aardbeien en veel verschillende boeren- en veldbloemen. Daarnaast is het in de boomgaard heerlijk toeven met een drankje en een taartje.

 

Warmoes is een uniek plekje in Lent waar de bezoeker kan ervaren hoe de vroegere ‘Warmoezeniers’ teelden en leefden. Tegenwoordig zijn er nog steeds bijzondere fruitrassen en lekkere verse groenten te vinden. De tuin bestaat uit een bakkenplek met onder andere aardbeien, slasoorten, kruiden, Lentse komkommer en koolsoorten. Verder is er een hoogstamboomgaard met pruimen, appels, peren en kersen, staan er kweeperen en is er een gedeelte met kleinfruit waar ook de druivenkas staat. Daarnaast is er een bijenstal, een dierenweide en een klein museum.

 

Zaterdag plukdag
Van 14 juni tot en met 27 september kan er iedere zaterdag van 11.00 – 16.00 uur zelf geplukt worden van het kleinfruit, het hoogstamfruit (kersen, appels, pruimen en peren) en de plukvelden met bloemen. Daarnaast wordt er zelfgebakken taart en koffie en thee geserveerd in de boomgaard. Op de laatste zaterdag van de zomermaanden, op 28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september is het Pluk en Proefdag. Op de tuin staan een aantal kramen waar lokale producenten kaas, brood, olijfolie, confitures, wijn en andere lekkere producten aanbieden.
Warmoes is op de zaterdagen van 14 juni tot en met 27 september open van 11:00 – 16:00 uur. Adres: Griftdijk Noord 11 in Lent.

 

Diner in de boomgaard op midzomernacht
Samen met Atelier de Beleving, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, de Landschapstriënnale en Landwinkel De Woerdt organiseert de Tuin op vrijdag 20 juni een bijzonder smakelijk diner: een midzomernacht fietsdiner. Het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht worden op de langste dag in onze hoogstamboomgaard geserveerd. Voor het tussengerecht stappen deelnemers op de fiets en fietsen een mooie route naar landwinkel De Woerdt. De fietsroute gaat door het lekkere landschap van Lent, Ressen en Bemmel, waar ingrediënten voor de verschillende gerechten zijn geplukt. Aanmelden kan via de website www.atelierdebeleving.nl.

 

Alvast in uw agenda: oude ambachtenmarkt
Op zondag 14 september is er in de tuin een Oude Ambachtenmarkt, dit jaar al weer voor de vierde keer. De sfeer van de tuin leent zich goed voor demonstraties van oude ambachten als spinnen, netten knopen, klossen, manden vlechten, zeisen, etc. Bezoekers kunnen rondkijken, kinderen kunnen zelf een mattenklopper vlechten en natuurlijk is er aanbod van groente en fruit. De meeste van onze historische appel- en perenrassen zijn dan rijp en kunnen geproefd en geoogst worden. De Oude Ambachtenmarkt is van 11:00 - 16 uur en valt samen met de Open monumentendagen.

 

Kijk voor meer informatie op www.warmoes-lent.nl. Hierop staan ook alle zomeractiviteiten vermeld.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media