LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Zaterdag 12 mei 2012 om 10.30 uur: Fietstocht Particulier Opdrachtgeverschap

Dinsdag 8 Mei 2012 | reacties 0
web-project-fwa-prins-mauritssingel-vrouwe-udasingel

De Grensverleggende Stad N.O.W.!

 

Zaterdag 12 mei organiseert het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) een fietstocht door de Waalsprong. De route voert langs uiteenlopende nieuwbouwprojecten en woningen die door particulier opdrachtgeverschap tot stand zijn gekomen. De fietstocht vertrekt om 10.30 uur vanaf het ACN (Ridderstraat 27) en vindt plaats onder leiding van Frank Willems van Frank Willems Architecten.

 

Deelname is gratis. Aanmelden kan via: info@architectuurcentrumnijmegen.nl.

 

De fietstocht start met een bezoek aan het Woonverkoopcentrum Waalsprong in het Thermioncomplex in Lent en een woningbouwproject van rondleider en architect Frank Willems aan de Prins Mauritssingel. Daarna gaat de route langs diverse andere projecten, o.a. langs de recidentiewoningen van Architectenbureau Franken- van de Ven- Onsterk en van architect Bedaux- de Brouwer 2001 (het bureau dat in 2010 een eervolle vermelding ontving voor 57 woningen aan de Brederostraat in het Willemskwartier). Tevens voert de route langs de 19 villa’s van plan Notensteijn, ontworpen door Klunder architecten, een project van Vera Yanovshtchinsky (bekend van de naar voren hellende gevel van de Marikenstraat) en het project kunstgevels van Spazioarchitecten Maastricht in samenwerking met 24 kunstenaars van centrum voor Beeldende kunst Gelderland in de Rollingstonestraat. De fietstocht eindigt in het ACN waar de expositie Woonportretten te zien is.

 

10.30 uur – Start fietstocht, vertrek bij ACN
11.00 uur – Bezoek en toelichting met koffie bij Woonverkoopcentrum Waalsprong
11.30 uur – Fietstocht langs diverse projecten
+/- 13.00 uur Afsluiting bij ACN en mogelijkheid bezoek expositie Woonportretten

 

De excursie vindt plaats in het kader van de expositie Woonportretten over particulier opdrachtgeverschap die t/m 27 mei in het ACN aan de Ridderstraat 27 (De Lindenberg) te zien is. In deze tentoonstelling zijn tien van dergelijke particuliere woningbouwprojecten, verspreid over Nederland in beeld gebracht, waarbij de ervaringen van bewoners en architecten, de ontwikkelingen en het eindresultaat zijn vastgelegd.

 

Maandag 21 mei om 20.00 uur organiseert het ACN i.s.m. LUX Nijmegen binnen het jaarthema De Grensverleggende Stad N.O.W.! een debat met als thema Particulier opdrachtgeverschap in praktijk. Mariënburg 38-39 / Entree normaal €7,- / Studenten €5,- / kaarten te bestellen via www.lux-nijmegen.nl

 

 

Bron: persbericht Architectuur Centrum Nijmegen (ACN
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media